Annonce
Varde

Syv nyindkøbte værker i Varde Garten

Varde: Nu er der snart igen ny kunst at opleve i Varde Garten, idet Poul Erik Bech Fonden har købt yderligere syv kunstværker til området.

- Det har hele tiden været planen, at nye kunstværker skulle tilføjes området, mens andre skulle skifte placering undervejs. Nu glæder vi os til at vise de nyindkøbte skulpturer frem for offentligheden og integrere dem i Kunsthaven og i resten af Varde Garten, siger Mette Kristensen, kunstfaglig leder af Kunsthal Varte, i en pressemeddelelse.

Værkerne er, ligesom de øvrige, udført af professionelle og anerkendte kunstnere. Denne gang drejer det sig om værker af Carl-Henning Pedersen, Jens-Flemming Sørensen, Robert Jacobsen, Peter Bonnén, Peter Stuhr, Mogens Andersen og Bertil Herlow Svensson.

Der er uofficiel indvielse af de nyindkøbte kunstværker fredag 11. oktober fra kl. 16.

Kl. 17 vil den italienske kunstner Paola Michela Mineo udføre en liveperformance inde i Varde Gartens pavillon.

Samtidig afholder billedhugger Misja Kristoffer Rasmussen en uformel artist talk.

Samme dag åbner halloween i Varde Garten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce