Annonce
Tønder

Syv organisationer fik bingo

Modtagerne af pengene fra bankohallen i Jejsing var samlet forleden. Privatfoto.

Tønder: I lørdags var Karl Heinz Schulz, til daglig blot kaldet Kuddel, fra bingohallen i Jejsing i gavehumør. Tradionen tro uddeles der fra bingohallen hvert år en del penge, der kommer lokale og andre gode initiativer til gode.

Således blev der i lørdags uddelt, hvad der svarer til 9000 euro (omkring 67.250 danske kroner, red.) til syv modtagere.

Jejsing Friskole, Jejsing Børneunivers, Den tyske børnehave i Jejsing, Den tyske børnehave i Tønder og Ludwig Andresen Schule fik hver 1000 euro. Hospice i Haderslev og Richtens Plejecenter fik hver 2000 euro.

Uddelingen fandt sted under et bankospil, hvor Karl Heinz Schulz i øvrigt havde inviteret alle over 60 år til at spille med gratis og få gratis kaffe og kage.

I alt havde 260 personer fundet vej til lørdagens arrangement, der også bød på luciaoptog fra Jejsing Friskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce