Annonce
Aabenraa

Syv riddere fik deres medaljer i byrådssalen

De byrådsmedlemmer, som nu kan kalde sig riddere af Dannebrog, er fra venstre, Erwin Andresen (SP), Christian Panbo (A), Povl Kylling Petersen (A), Ejler Schütt (DF), Karsten Meyer Olesen (A), Kirsten Nørgård Christensen (V) og Jan Riber Jacobsen (K). Ridderkorsene blev overrakt af manden med borgmesterkæden, Thomas Andresen (V). Foto: Lene Esthave, Aabenraa Kommune
Byrådsmødet onsdag begyndte lidt anderledes end sædvanligt. Syv af byrådets medlemmer fik overrakt Dannebrogsordenens Ridderkors.

AABENRAA: Syv af Aabenraas byrådsmedlemmer kan godt begynde at planlægge en tur til hovedstaden. De har nemlig mulighed for ved lejlighed at tage over og besøge Dronning Margrethe for at sige pænt tak for Dannebrogordenens Ridderkors.

De syv, der alle har været folkevalgte i byråd eller kommunalbestyrelse i mindst 16 år, fik overrakt ridderkorset, inden onsdagens byrådsmøde for alvor gik i gang.

Det var borgmester Thomas Andresen (V), der havde fået æren af at overrække erkendtligheden til de syv flittige politikere, og han havde i dagens anledning taget borgmesterkæden på.

De havde også selv gjort lidt ud af begivenheden og fundet det pæne tøj frem. Nogle af dem havde tilmed taget deres pårørende med til mødet.

De blev alle inviteret på et lille glas for at fejre begivenheden, inden byrådsmødet blev genoptaget.

De syv nyslåede riddere er:

Kirsten Nørgaard Christensen (V), der har været folkevalgt i 22 år.

Karsten Meyer Olesen, socialdemokrat med mere end 30 års erfaring.

Christian Panbo, ligeledes socialdemokrat og byrådsmedlem gennem 18 år.

Povl Kylling Petersen, socialdemokrat, der har siddet i byrådet i Aabenraa i 30 år.

Ejler Schütt fra Dansk Folkeparti med 28 års anciennitet.

Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti - han har været i lokalpolitik i 18 år.

Jan Riber Jakobsen fra De Konservative. Han har ligeledes været med i 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce