Annonce
Læserbrev

Tålmodighed er en dyd

Læserbrev: Jeg har lært rigtig meget i de seks år, hvor jeg har beskæftiget mig med kommunalpolitik. Noget af det, der står klarest for mig på min læringsliste, er erkendelsen af, at man skal udvise ganske stor tålmodighed. Det gælder også, når vi snakker om forureningen i Grindsted.

Min tålmodighed bliver dog udfordret, når jeg læser, at man først i 2020 kommer i gang med at lave en plan for oprensning. Jeg vil gerne understrege, at jeg finder det meget positivt, at forureningen er i fokus hos den nuværende regering, da det fremgår af forståelsespapiret, som regeringen og støttepartierne arbejder efter, at oprensning af de store generationsforureninger skal prioriteres. Den velvillighed så man ikke hos den forrige regering.

Ligeledes er det positivt, at de to lokale folketingsmedlemmer, Anni Mathiesen og Troels Ravn, har stor fokus på forureningen. Min erfaring siger mig dog, at når stat og region først skal drøfte en plan i 2020, så har en oprensning lange udsigter. Det er min tålmodighed ikke vild med. Som samlet byråd er vi nødt til at italesætte nødvendigheden af handling. Jeg håber, at min tålmodighed ikke bliver yderligere udfordret og, at alle gode kræfter, heriblandt den meget aktive borgergruppe, ikke mister modet. Det er sagen ganske enkelt for vigtig til.

Annonce
Tålmodighed er en dyd, skriver Kris Jensen Skriver (S).
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce