Annonce
Kolding

Tårnhøjt fravær fik alarmklokkerne til at kime: Nu har ti ud af 17 ansatte forladt en afdeling i Kolding Kommune

I løbet af årets otte første måneder har 10 ud af 17 socialrådgivere i familierådgivningens afdeling for børn sagt farvel til deres arbejdsplads. I afdelingen arbejder man med børn, der har brug for ekstra hjælp i deres hverdag. Foto: Colourbox
Den del af familieafdelingen, der arbejder med børn i alderen 0-12 år, har været udfordret af et højt sygefravær. Nu viser en opgørelse, at over halvdelen af medarbejderne er fratrådt i løbet af årets første otte måneder. Politiker kalder tallet voldsomt.

Kolding: Udfordringerne fortsætter i den del af Kolding Kommunes familierådgivning, der arbejder med børn i alderen 0-12 år. I løbet af årets otte første måneder sagde 10 af de 17 socialrådgivere farvel til deres arbejdsplads.

- Det er voldsomt, og jeg er meget overrasket over, at tallet er så højt, siger Kristina Jørgensen (DF), der er medlem af social- og sundhedsudvalget.

Hun stillede allerede i december sidste år spørgsmål til forholdene i afdelingen, og i januar kom det frem, at de ansattes fravær lå på 23 procent. Herefter blev der sat ind med initiativer som ekstra faglig sparring, bedre oplæring af nye medarbejdere, særligt fokus på afdelingen og dialogmøder med medarbejdere og ledelse for at rette op på situationen.

Indsatsen virkede. I august var fraværet skåret ned til 7,23 procent. En del af faldet skyldes dog, at langtidssyge medarbejdere ikke længere er ansat i afdelingen.

Hvad er forklaringen på, at så mange medarbejdere er stoppet?

- Det kan vi drøfte i udvalget, men i forhold til at det er så lille en medarbejdergruppe, det drejer sig om, så skal man ikke kunne læse sig frem til det i avisen, siger Kristina Jørgensen og tilføjer:

- Når medarbejderomsætningen er så høj, så kan det ikke undgås, at nogle langtidssygemeldte er fratrådt, men det tal ville det heller ikke være sobert at offentliggøre.

Annonce

Afdelingen for børn

De 17 socialrådgiverne arbejder med børn og familier, der har brug for ekstra hjælp i deres dagligdag. Børnenes udfordringer varierer. Det kan handle om alt fra meget fravær i skolen til udfordringer i forbindelse med forældres skilsmisse.

Familierne kan selv henvende sig til familierådgivningen. Det kan også være skolen, der sender en besked til afdelingen om et barn, der ikke trives. Så kontakter afdelingen forældrene.

Hvis det skønnes, kan afdelingen hjælpe med eksempelvis pædagogisk bistand i hjemmet, familiebehandling til hele familien, aflastning eller en anbringelse.

Holder ved sagen

Der er ansat nye socialrådgivere i de stillinger, der er blevet ledige.

- Det er ressourcetungt at have så stor en udskiftning blandt medarbejderne. Og de ressourcer går fra vores borgere og vores kerneopgave, så det giver god mening, at vi politisk bliver ved med at holde øje med afdelingen.

Medarbejderne i afdelingen har bedt om arbejdsro.

- Det vil jeg respektere, men jeg havde håbet på, at udviklingen i afdelingen havde været mere positiv, end den har været indtil nu, siger Kristina Jørgensen.

Til trods for den store udskiftning, overholder afdelingen alle de frister, som lovgivningen kræver, og man arbejder efter reglen, at ingen møder med familier aflyses. Det oplyser familiechef Kenneth Røn Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce