Annonce
Sport

Tæt program får Uefa til at genindføre fem udskiftninger

John Sibley/Reuters
Spillerne går et kompakt 2020 og 2021 i møde, og derfor indfører Uefa ekstra udskiftninger.
Annonce

Både klub- og landstrænere i Europa kan også i den igangværende sæson få lov til at foretage fem udskiftninger per kamp.

Det har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet på et møde torsdag, hvor eksekutivkomitéen var samlet for at drøfte og vedtage flere regler, som især relaterede sig til coronapandemiens udfordringer.

Reglen om fem udskiftninger kommer til at gælde for alle landsholds- og klubturneringer i sæsonen 2020/21.

Det sker, fordi den lange coronapause tidligere i år har udsat mange kampe, der skal afvikles i en særdeles komprimeret kampkalender i denne sæson.

Dermed er Kasper Hjulmands bønner blevet hørt. Den danske landstræner har tidligere ikke lagt skjul på, at han gerne vil kunne foretage de to ekstra udskiftninger.

- Vores spillere er i gang med en sæson, der bliver tætpakket med mange kampe for både klub- og landshold, og derfor er det vigtigt for mig at kunne bringe flere ansigter i spil i vores kampe og dermed kunne fordele minutterne på flere spillere, siger Hjulmands på fodboldlandsholdenes profil på Twitter.

Nu får han muligheden for at foretage de ønskede fem udskiftninger i resten af sæsonen, hvor Uefa også har tilladt, at holdene må have 23 spillere med til kampene, så udskiftningsbænken rummer flere muligheder.

Derudover fik Uefa på mødet torsdag lagt en plan for afviklingen af landskampene i denne sæson. Den skal nu godkendes af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Der kom til gengæld ingen afklaring på, hvorvidt der vil kunne være tilskuere til stede til efterårets kampe i landsholdsregi og i de europæiske klubturneringer.

- Vi har en interesse i, at fansene kommer tilbage på stadion så hurtigt som muligt, men vi må også erkende, at den sundhedsmæssige situation er jo nu i en udvikling, som gør, at vi skal udvise ekstra påpasselighed og forsvarlighed, siger det danske medlem af Uefas eksekutivkomité, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU) Jesper Møller, til Ritzau.

Der vil være et begrænset antal tilskuere til torsdagens Super Cup-kamp mellem Bayern München og Sevilla, der ligesom Uefa-mødet afvikles i Budapest.

Uefa vil bruge kampen som læring, i forhold til hvorvidt det kan lade sig gøre at have tilskuere til kampe fremover. Jesper Møller forventer en udmelding fra Uefa inden for en til to uger angående muligheden for tilskuere til de kommende landskampe i starten af oktober.

/ritzau/

Læs Uefas udmelding fra mødet
Læs Hjulmands udtalelse på Twitter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce