Annonce
Kolding

Tøjgigant lukker butikken i midtbyen

H&M på Helligkorsgade i Kolding åbnede i 1986. Nu har koncernen opsagt lejemålet senest til udgangen af januar 2020. Dermed ser det ud til, at midtbyen mister den markante tøjbutik. Foto: Steffen Nielsen
Kolding mister en af sine vigtige forretninger, når H&M lukker sin 33 år gamle butik i Helligkorsgade for at fokusere kræfterne på afdelingen i storcentret.

Kolding: H&M i Helligkorsgade lukker senest med udgangen af januar 2020. Det oplyser tøjkoncernens kommunikationsafdeling.

- Vi gennemgår løbende vores butiksportefølje, og i forhold til vores tilstedeværelse i Kolding er vi nået til den konklusion, at vi vil samle kræfterne i vores store butik i Kolding Storcenter, siger Sara Juel Andersen fra H&M.

Tøjbutikken åbnede på Helligkorsgade i 1986 og har dermed 33 år på bagen. Den er samtidig en af koncernens ældste danske butikker.

- Vi har været glade for at have butikker både i Koldings gågade og i storcenteret, men det nuværende lejemål på gågaden giver rent størrelsesmæssigt ikke mulighed for at tilbyde vores kunder H&M’s fulde sortiment, hvilket vi foretrækker at kunne gøre for at skabe de bedste resultater og servicere så mange kunder som muligt, forklarer Sara Juel Andersen.

Butikken i midtbyen er på cirka 700 kvadratmeter, men kæden har brug for minimum den dobbelte plads.

- Vi kigger altid på muligheder for at åbne butikker, og skulle der opstå en mulighed for, at vi kunne åbne et andet sted i Kolding midtby, kigger vi på det, da vi gerne vil kunne møde vores kunder i gågademiljøet i Kolding i fremtiden også, lyder det fra Sara Juel Andersen.

En ny H&M butik skal som minimum være på 1500 og gerne 2000 kvadratmeter.

Lejemålet i Helligkorsgade er opsagt til udgangen af januar næste år. Medarbejderne vil få tilbudt andet arbejde i H&M's butikker i Trekantområdet, herunder i Kolding Storcenter.

Annonce

H&M Group

På verdensplan har H&M Group 177.000 ansatte.

H&M Group ejer både H&M, H&M Home, COS, & Other Stories, Monki, Weekday, Cheap Monday, Afound og Arket. De fleste mærker sælger tøj, mens H&M Home sælger boligtilbehør.

H&M Group har over 4900 butikker i 71 lande.

Det er 70 år siden, at den svenske entreprenør Erling Persson åbnede den første butik "Hennes", hvor der udelukkende blev solgt tøj til kvinder.

Den første danske butik åbnede i 1967.

I H&M-butikkerne bliver der både solgt tøj til damer, herrer, børn, unge, ventetøj og tøj i store størrelser.

H&M Group havde i 2018 en omsætning på 210 milliarder svenske kroner.

Kilde: hm.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Udendørs designerlampe revet ned og stjålet

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce