Annonce
Kultur

Tøjhuset arrangerer minifestival i slutningen af juli: Baggårds-koncerter skal blæse coronaen på afstand

Spillestedleder Sune Rasmussen glæder sig over, at både kunstnere og frivillige fra foreningen FredericiaLive står på spring for at indtage Tøjhusets baggård sidst i juli. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Tøjhuset byder velkommen i baggården til fire dage med koncerter. Oplev Poul Krebs, Hush, Noah og andre.
Annonce

Fredericia: Nu kan musikken snart ikke holdes tilbage længere. I hvert fald ikke på Tøjhuset i Fredericia. Spillestedet har arrangeret fire dage i slutningen af juli med koncerter under åben himmel i husets baggård. Med alle relevante tilladelser og sikkerhedstiltag på plads.

- Det skal blive godt at komme i gang igen. Vi glæder os riiigtig meget. Og de frivillige har flyttet rundt på deres ferier for at være med til det her, siger spillestedsleder Sune Rasmussen.

Tøjhuset har i nogen tid arbejdet med at få koncerterne på plads, men netop som corona-situationen løsnede sit stramme greb om kulturlivet, stod mange af de optrædende pludselig med tætpakkede kalendere. Så planlægningsudfordringen gik praktisk talt fra den ene umulighed til den anden.

- Derfor er vi også rigtig glade for at kunne præsentere så fine navne, der både er spændende og i god tråd med Tøjhus-ånden og samtidig også navne, der ikke i forvejen havde planer om at komme til Fredericia, siger Sune Rasmussen.

Billetter sættes til salg tirsdag 9. juni. Man køber nummerede billetter til bænke, og man kan forudbestille sine drikkevarer.

- Men der vil også være god plads ved baren. Og selvfølgelig håndsprit og det hele, siger Sune Rasmussen.

Program

  • Torsdag 23. juli klokken 20: Poul Krebs med band.
  • Fredag 24. juli klokken 20: Signe Svendsen med Mathilde Falch. Et gensyn med Signe Svendsen og en gruppe af hendes bedste venner. Foruden sin duo bestående af Troels Skjærbæk og Palle Hjort har Signe Svendsen inviteret sine musikalske veninde, Mathilde Falch, med på scenen. Endnu et navn afsløres senere.
  • Lørdag 25. juli klokken 20: Hush og Noah. Hush er duoen bestående af forsangeren Dorthe Gerlach og guitaristen Michael Hartmann, der brød igennem i 2004 med debutalbummet "A Lifetime”. Med over 100.000 solgte albums er de en af Danmarks største succeser indenfor folk/countrypop/americana.
    Noah har været et navn siden 2012. I 2019 solgte han 13 udsolgte shows rundt i hele landet, ligesom han spillede på flere festivaler.
  • Søndag 26. juli klokken 14: Musical-eftermiddag med Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Katrine Skovbo & Mads Æbelø. Skuespillerne synger kendte sange fra musicals og film.

Annonce

Afstandskrav skal overholdes

Tøjhuset har før brugt baggården til koncert, men ikke på denne måde.

- Vi sælger 400 billetter pr dag. Der er faktisk plads til lidt flere efter de nuværende corona-regler. Men for at sikre god plads og en behagelig oplevelse er det kun planen at sælge 400 pr. dag, siger Sune Rasmussen, der blandt andet lover, at der vil blive holdt øje med afstandskrav og lignende.

Det begrænsede billetsalg lægger en dæmper på økonomien bag koncerterne. Men efter beregningerne kan det dog løbe rundt.

Corona-restriktioner gør også, at publikum skal blive siddende med ansigtet op mod scenen.

- Jeg tror ikke, at der bliver nogen problemer overhovedet. Alle kender situationen og er bare glade for endelig at få lidt koncertoplevelse, siger Sune Rasmussen.

Det er Poul Krebs enig med ham i.

- Det er alle tiders, at spillesteder som Tøjhuset arrangerer den her slags koncerter, der jo er en mellemting mellem ingen koncert og så den koncertform, vi er vant til, hvor folk står skulder ved skulder. Det sidste skal der nok gå et stykke tid, før folk er klar til, siger Poul Krebs.

Hush med blandt andre Dorthe Gerlach besøger Tøjhusets baggård. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Poul Krebs kommer med sit band og spiller i baggården. Han glæder sig over arrangementet og ser frem til at opleve Tøjhusets baggård for første gang. Foto: Morten Fog
Også Noah kommer til Tøjhuset. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce