Annonce
Tønder

Tøm hovedet: Online yoga hjælper med ro i sindet

Anita Rostgaard Andersen tilbyder online yoga,så hendes kursister fortsat kan dyrke yoga på trods af, at de ikke længere kan mødes.Foto: Timo Battefeld
Anita Rostgaard Andersen har rykket yogaundervisningen fra sit yogastudie i Tønder til skærmen. Hun tilbyder nu sine kursister videoer med yoga-timer. Ikke-medlemmer får endda en gratis prøve på en yogatime.
Annonce

Tønder: Ifølge diætist og yogalærer, Anita Rostgaard Andersen, har vi alle brug for yoga. Særligt i denne tid, hvor hverdagen slet ikke ligner den, vi er vant til.

- Vi bliver simpelthen bombarderet med information og indtryk hele tiden. Yoga er en god mulighed for at få tømt hovedet og få ro på kaos, lyder det fra Anita Rostgaard Andersen.

Derfor er hun også dobbelt ærgerlig over, at hun nu har måttet aflyse sine faste yogahold.

- Det er selvfølgelig ingen vej udenom. Vi er ti mennesker samlet, og vi ligger tæt sammen i et lille rum. Det går ikke, og derfor aflyser jeg selvfølgelig, konstaterer hun.

Tænker du også ud af boksen?

I disse tider er det nødvendigt for caféer, foreninger, erhvervsdrivende, detailhandlende - ja, faktisk alle, at tænke utraditionelt og "ud af boksen" for at komme godt igennem coronakrisen.

De historier vil vi gerne forsøge at fortælle.

Så hvis du eller din virksomhed på en eller anden måde tænker utraditionelt under coronakrisen, eller hvis du har haft ekstraordinær succes med et tiltag, du har taget på grund af coronakrisen, så hører vi gerne om det.

Skriv til journalist Betina Skjønnemand på beskj@jfmedier.dk og fortæl, hvordan du tilpasser dig og tænker ud af boksen.

Annonce

Alternativ

Anita Rostgaard Andersen har normalt syv faste hold af ti personer hver uge. Derudover arrangerer hun en række såkaldte yoga-retreats - en slags workshops, hvor man er sammen over et par dage. Alt dette er nu aflyst og på standby. I stedet har Anita Rostgaard Andersen givet sig i kast med alternativer til den fysiske undervisning.

- Jeg tænkte, at alle stadig har brug for yoga, og derfor er jeg startet på at sende yoga-videoer ud til deltagerne på mine faste hold. Jeg har kørt konceptet i over en uge nu, og jeg har fået rigtig god respons. Folk er rigtig glade for det, lyder det fra hende.

Hun har overvejet, om hun istedet for videoer på email, skulle give sig i kast med live-streaming af undervisningen, men den idé har hun indtil videre parkeret.

- Det viser sig, at deltagerne synes godt om, at de kan bruge videoerne, når de har tid i hverdagen. At de ikke behøver være klar på et bestemt klokkeslæt, forklarer hun.

Annonce

Vil udbygge idéen

Den gode modtagelse af videoerne har givet Anita Rostgaard Andersen blod på tanden til at udvikle yderligere på idéen om online yoga.

- Snart slutter min vintersæson, og forårssæsonen skal startes op. Der er ingen, der ved, hvor længe den nuværende situation fortsætter, så jeg tænker da lidt i, om jeg kan fortsætte ind i forårssæsonen med online yoga, fortæller hun.

Hun håber også, at hun kan få flere overbevist om, at yoga er en god mulighed for at få et afbræk i en travlt hverdag. Derfor har hun også gjort en yoga-video frit tilgængelig på hendes hjemmeside yogastudie.dk

- Så kan alle få lejlighed til at prøve kræfter med yoga og finde ud af, om det er noget for dem, siger Anita Rostgaard Andersen.

Man har stadig - og måske især nu - behov for at kunne tømme hovedet for tanker, mener Anita Rostgaard Andersen.Foto: Timo Battefeld
Anita Rostgaard Andersen sender jævnligt nye videoer til sine medlemmer.Foto: Timo Battefeld
Anita Rostgaard Andersen er blandt de selvstændige, der er tvunget til at tænke ud af boksen under coronakrisen.Foto: Timo Battefeld
Anita Rostgaard Andersen tilbyder online yoga.Foto: Timo Battefeld
Anita Rostgaard Andersen har overvejet livestreamning, men hælder mere til almindelig video. Så kan man også selv bestemme, hvornår man går i gang.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce