Annonce
Aabenraa

Tømrerfirma: Vi gør, hvad vi kan

Henning Skriver gør, hvad han kan, for at holde hjulene i gang hos Kraftman i Aabenraa. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Hos Kraftman i Aabenraa er der stadig gang i arbejdet trods corona-krisen. Her føler direktør Henning Skriver sig fanget i et dilemma. På den ene side vil han gerne holde gang i butikken, så der er arbejde til hans folk. På den anden side føler han et ansvar for at sikre deres velbefindende.

Aabenraa: Der er stadig nok at lave trods corona.

Sådan lyder det fra direktør i tømrerfirmaet Kraftman i Aabenraa, Henning Skriver. Han har endnu ikke været nødt til at sende folk hjem, fordi der manglede opgaver.

- Godt nok var vi nødt til at sende 3-4 mand hjem i halvanden uge, hvor vi fik dækket vores omkostninger, fordi de lukkede ombygningen af Sønderborg Sygehus ned. Men det har de åbnet igen, så nu er alle på arbejde, siger Henning Skriver, som samtidig har større projekter på Dalby Skole i Kolding og på Skærbæk Skole.

Virksomheden har også opgaver hos private.

- Men vi koncentrerer os mest om de store byggepladser, og det er måske vores held lige nu. For de kører jo videre, i hvert fald indtil myndighederne beslutter noget andet. Dog er vi også ved at skifte vinduer i en privat andelsforening i Aabenraa. Vi spurgte, om vi skulle udskyde det, men bestyrelsen blev enig om at gennemføre det, så det er vi i gang med nu. Naturligvis tager vi os de forholdsregler, vi skal, og beboerne skal eksempelvis være i et andet rum, mens vi arbejder, fortæller Henning Skriver.

Annonce

Jeg har en pligt

På Skærbæk Skole har han sågar fået sat et toilet op kun til hans medarbejdere.

- Det er en stor byggeplads med håndværkere fra mange forskellige firmaer, så vi gør det for at holde medarbejderne ude af de fleste fællesområder, siger Henning Skriver, som generelt føler et stort ansvar over for medarbejderne.

- Man bliver jo lidt nervøs, når man følger udviklingen i medierne, og selvom man laver alle mulige foranstaltninger. Jeg har jo en pligt til at sikre mine medarbejderes velbefindende. Jeg bruger rigtig meget tid på at tænke over det her og undersøge tingene. Vi gør, hvad vi kan, for at holde hjulene i gang, siger Henning Skriver.

Når han kigger i krystalkuglen, tror han nok, det skal lykkes at holde på de faste medarbejdere i virksomheden.

- Dalby Skole er under aflevering, men Skærbæk Skole og Sønderborg Sygehus kører året ud. Så det er bestemt min forhåbning at holde på stamflokken, siger Henning Skriver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce