Annonce
Tønder

Tønder-direktør vender hjem til Aabenraa

Ditte Lundgaard Jakobsen tiltrådte 1. august sidste år stillingen som direktør for teknik- og miljøområdet i Tønder Kommune. Nu vender hun tilbage til Aabenraa, hvor hun kom fra. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ditte Lundgaard Jakobsen vender 1. december tilbage til Aabenraa Kommune. Denne gang i en stilling som ny direktør for Plan, Teknik & Miljø. Det seneste cirka halvandet år har hun bestridt en tilsvarende stilling i Tønder Kommune.

TØNDER: Tønder Kommune skal have ny direktør for teknik- og miljøområdet.

Med virkning fra 1. december vender Ditte Lundgaard Jakobsen tilbage til Aabenraa Kommune for at overtage stillingen som ny direktør for Plan, Teknik & Miljø. Ansættelsen blev godkendt på det lukkede byrådsmøde i Aabenraa onsdag aften.

Med den nye stilling vender Ditte Lundgaard Jakobsen tilbage til Aabenraa. Det var herfra, hun for halvandet år siden som chef for byråds- og direktionssekretariatet kom til Tønder for at sætte sig direktørstolen i rådhusets tekniske forvaltning.


Hun har gjort en meget stor indsats, blandt andet med at styre skolebyggeriet i Skærbæk.

Henrik Frandsen, (Tønder Listen), borgmester, Tønder


41-årige Ditte Lundgaard Jakobsen er uddannet jurist og blev i Aabenraa valgt til jobbet af et enigt ansættelsesudvalg.

- Vi får en direktør, der fra dag ét kender kommunen og kan bidrage til den gode udvikling. Hun kender de nære problemstillinger og har erfaring med at kigge mod de langsigtede og mere udviklingsbaserede opgaver, siger Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, i en udsendt pressemeddelelse.

Ditte Lundgaard Jakobsen er selvsagt glad for at være blevet valgt.

- Jeg glæder mig enormt til at vende tilbage til Aabenraa Kommune. Jeg ser frem til at være med til at realisere de visioner, der er for udvikling af kommunen. Jeg brænder for Aabenraa Kommune, og jeg synes, at kommunen bevæger sig i en meget spændende retning, som jeg gerne vil være med til at understøtte. Jeg glæder mig også til at videreudvikle på blandt andet samarbejdet med erhvervslivet i kommunen, siger Ditte Lundgaard Jakobsen.

Stor indsats

På Tønder Rådhus beklager borgmester Henrik Frandsen opsigelsen.

- Det er jeg ked af, for vi har været rigtig glade for Ditte. Hun tiltrådte 1. august sidste år i en helt ny organisation. Hun har gjort en meget stor indsats, blandt andet med at styre skolebyggeriet i Skærbæk, siger Henrik Frandsen.

Situationen er så ny, at der endnu ikke er truffet beslutning om, hvad der fremadrettet skal ske. Borgmesteren peger på, at forvaltningen har to kompetente og dygtige fagchefer, der i en given situation midlertidigt kan tage over.

Ditte Lundgaard Jakobsen bor i Aabenraa med sin mand, Asbjørn, og tre børn.

Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes