Annonce
Tønder

Tønder Erhvervsråd bag ny pris

Ved årets Awardshow uddeles tre priser fra Tønder Erhvervsråd. Den nye pris er Initiativprisen’19 som her præsenteres af Tønder Erhvervsråds erhvervskonsulenter, Jesper Monsrud, Carsten Borg og Amit Mozumdar. Pressebillede
Erhvervsrådet i Tønder har føjet endnu en pris til rækken af priser. Det er en initiativpris.

Tønder: Sidste års Awardshow var så stor en succes, at konceptet endnu engang får vokseværk. Det skyldes, at arrangørerne af Awardshowet - Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd - for andet år i streg kommer med en ny pris.

Sidste år det var første gang, at Iværksætterprisen og Ungeprisen blev uddelt. I år er der kommet endnu et skud på stammen, nemlig Initiativprisen'19, så der 19. november i år uddeles fem priser.

- Med initiativprisen ønsker Tønder Erhvervsråds bestyrelse, at hædre det gode erhvervsmæssige initiativ, det nyskabende og det innovative, der er med til at sætte dagsordenen positivt. Det kan være den lille nyskabende idé i virksomheden, men det kan også være hvor man i fællesskab går sammen om at udvikle. Det er bestyrelsen der udpeger vinderen, og ønsket er, at hædre kreativitet og gode løsninger, lyder det fra direktør for Tønder Erhvervsråd, Keld I. Hansen, i en pressemeddelelse om den nye pris.

Netop det, at tage nyskabende og innovative initiativer, vægtes højt ved Initiativprisen og dette bliver understreget ved udvælgelseskriterierne.

Vinderen af Initiativprisen'19 vinder foruden den flotte titel og hæder, en pengepræmie på 5.000 kr. Det er Tønder Erhvervsråds bestyrelsesmedlemmer, i form af deres virksomheder, der har valgt at sponsorere prisen og hylde et ekstraordinært initiativ.

- Med initiativprisen ønsker bestyrelsen i Tønder Erhvervsråd at sætte fokus på den merværdi, det skaber for os alle i Tønder kommune, når nogen tager initiativ til nytænkning, kreativitet og innovation. Vi ønsker at hædre den enkeltperson, virksomhed eller organisation der tør leve drømmene ud, siger Bo Kjelkvist, formand af erhvervsrådets bestyrelse.

Alle virksomheder, uanset medlemskab i Tønder Erhvervsråd, kan udpeges til initiativprisen, og dette gælder alle virksomheder uanset størrelse eller branche. Bestyrelsesmedlemmerne kommer selv med forslag til kandidaterne. Kandidatemnerne bliver herefter gennemgået af en dommerkomité, der udvælger den endelige prismodtager.

Dommerkomitéen vil bestå af bestyrelsesmedlemmerne i Tønder Erhvervsråd.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce