Annonce
Tønder

Tønder får flere brikker at flytte med

Udendørsaktivitet behøver ikke alt sammen være stangtennis og vandpistoler. Nu kan alle spille skak og dam med store brikker ved gymnasiet.

Annonce

Tønder: Man kan nu blive klogere ved at slå sig ned på de nye bænke ved broen mellem gymnasiet og Marieskolen.

Her kan man nemlig enten spille - eller følge med i - skak eller dam i stort format. Fredag 11. august bliver områdets første udendørs bane til skak og dam indviet under festlige former; banen er blevet til i samarbejde mellem Tønder Gymnasium, Marieskolen, Tønder Skakklub og Tønder Kommune

De to skoler vil jævnligt bruge banen som en del af deres hverdag, men alle andre, som nyder at spille skak eller dam, er også meget velkomne til at tage sig et parti. Når spillene ikke er i brug, opbevares brikkerne i de to bænke.

Samarbejdspartnerne håber, at anlægget vil blive benyttet flittigt både af kommunens egne borgere og af de mange turister, der besøger området.

- Det er nyt og spændende tilbud, som vi tror, mange vil få glæde af. Skak og dam er jo spil, der appellerer til mange, både unge og ældre, og et parti i det fri med store brikker kan være en rigtig god oplevelse, mener borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Flere spil kan dukke op

Samtidig opfordrer borgmesteren til at passe godt på banen og brikkerne. Hvis den nye fritidsaktivitet i Tønder bliver en succes, vil der muligvis også blive etableret tilsvarende anlæg andre steder i kommunen.

Indvielsen fredag den 11. august begynder kl. 12, hvor et hold med politikere fra kommunen og et hold med repræsentanter for gymnasiet, Marieskolen og skakklubben vil dyste mod hinanden i et kort skakparti. Alle interesserede er velkomne. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce