Annonce
Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Det er scener som disse, myndigheder og politikere vil have os alle sammen til at afstå fra - tusindvis af mennesker samlet under festlige forhold. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.
Regeringens forlængede forbud mod store forsamlinger gør, at Tønder Festival 2020 ikke bliver en realitet.
Annonce

Tønder: Årets Tønder Festival er aflyst. Det stod klart, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften holdt pressemøde om den gradvise genåbning af Danmark - en genåbning, der ikke gælder festivaler og andre store forsamlinger.

JydskeVestkysten har mandag aften forsøgt at tale med festivalledelsen, men kunstnerisk leder Maria Theesink havde kort før avisens deadline ingen uddybende kommentarer.

- Vi sender noget ud på skrift i morgen, lovede festivallederen.

Men der er vel ingen tvivl om, at festivalen er aflyst?

- Nej, det er der ikke, sagde Theessink.

Dermed er Tønders tradition gennem mere end 40 år brudt. Sommeren 2020 bliver den første siden 1974, hvor der ikke har været festival i Tønder - selv om den først i 1975 blev holdt i august og under navnet Tønder Festival.

Det står på nuværende tidspunkt ikke klart, hvordan folk, der allerede har købt billet til årets festival, skal forholde sig.

Den officielle åbning af festivalen, som her senest i 2019, plejer at samle rigtigt mange mennesker, men sådan bliver det ikke i år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Havde håbet

Så sent som i mandagsudgaven af JydskeVestkysten holdt festivalledelsen ellers fast i håbet om at kunne gennemføre årets fest i Tønder.

- I forhold til mange af de andre festivaler, så ligger vi jo sidst på sæsonen. Vi har et grundlæggende håb om, at der selvfølgelig bliver en festival, indtil andet er bevist, lød det på daværende tidspunkt fra administrerende direktør for Tønder Festival, Kirstine Uhrbrand.

Men det håb brast, da statsministeren og sundhedsmyndighederne mandag aften slog fast, at der ikke bliver nogen store forsamlinger i løbet af sommeren og som en af de helt konkrete ting nævnte festivaler som eksempel på ting, der ikke bliver til noget.

Selv om det på pressemødet ikke blev defineret, præcis hvad en stor forsamling er, kan der næppe herske nogen tvivl om, at de tusindvis af mennesker, der plejer at samles i både Tønder by og på festivalpladsen den sidste weekend i august, er for mange.

Det ser dermed også sort ud for de utallige byfester, traktortræk, Klostermærken og mange, mange andre festlige begivenheder, der plejer at løbe af stablen i Tønder kommune i løbet af sommermånederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce