Annonce
Tønder

Tønder Festival regner med at det spiller - også i år

Administrerende direktør for Tønder Festival, Kirstine Uhrbrand, arbejder sammen med de øvrige i festivalens organisation på, at der også i år bliver folkefest i Tønder. Foto: Timo Battefeld
Ligesom de fleste andre arrangører af festivaler hen over sommeren, holder folkene bag Tønder Festival vejret i øjeblikket. Til gengæld er man forsigtig optimist på grund det sene festivaltidspunkt.

TØNDER: Opdateret: Efter mandag aftens pressemøde står det klart, at Tønder Festival 2020 er aflyst.

Mens en del arrangementer landet over melder om aflysninger over en bred kam, så ser holdet bag Tønder Festival en anelse lysere på tilværelsen. Foreløbig arbejder man i hverdagen, som om årets festival rent faktisk bliver til noget. Og det er der en meget præcis grund til.

- Der er jo både meget kort tid og meget lang tid til. I forhold til mange af de andre festivaler, så ligger vi jo sidst på sæsonen. Vi har et grundlæggende håb om, at der selvfølgelig bliver en festival, indtil andet er bevist, siger Kirstine Uhrbrand, administrerende direktør for Tønder Festival.

Annonce
Det er sådan, det plejer at se ud i Tønder den sidste weekend i august. Står det til arrangørerne, bliver det også til en Tønder Festival version 2020. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Sundhedsmæssigt forsvarligt

Kirstine Uhrbrand tilføjer, at der i organisationen er en stor tiltro til, at der kommer en festival, og at man derfor forbereder sig næsten som man plejer. I praksis betyder det, at man er i gang med at søge myndighedstilladelser, og at man har gang i de forskellige arbejdsgrupper, sådan som man plejer. Det betyder, at festivalledelsen reelt arbejder hen mod en Tønder Festival version 2020.

- Ja, det kan man godt sige, at vi gør, medmindre der kommer et forbud, eller at det ikke er forsvarligt sundhedsmæssigt. Sundhedssikkerheden står højest på vores dagsorden. Det virker som om myndighedsudmeldingerne kommer fra uge til uge, og 14 dage frem og sådan noget - så det er jo svært at vurdere, hvor hele verden er henne til den tid, siger Kirstina Uhrbrand.

Der sælges billetter

Til gengæld ser det ud til, at Tønder Festivals gæster er trofaste. Udmeldingen fra festivalledelsen er, at der stadig er gang i billetsalget.

- Jeg synes faktisk, at i forhold til den situation vi er i, så er det på ingen måder gået i stå. Der bliver stadig solgt både camping- og festivalbilletter, så det er ikke fordi, det er gået i stå, fortæller Kirstine Uhrbrand, som ikke har noget aktuelt tal på det samlede billetsalg. Hun kan heller ikke sige, hvad en eventuel aflysning vil betyde for Tønder Festival på længere sigt.

- Vi sidder selvfølgelig og regner på tingene - det vil enhver ansvarlig virksomhed jo gøre. Men det er jo svært at forudse, hvad der vil ske om bare en måned, så det er svært at forudse de omstændigheder, der vil være (hvis festivalen bliver aflyst, red). Men det vil jeg også godt sige: Vi passer så godt på festivalen, som vi overhovedet kan, siger Kirstine Uhrbrand.

Bortset fra John Prine, som er meldt corona-syg, har ingen kunstnere meldt forfald til årets Tønder Festival.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce