Annonce
Tønder

Tønder Festival: VIP-gæster koster skatteborgerne 64.000 kroner

Ligesom festivalpublikummet, har borgmester Henrik Frandsen (V) armene op over hovedet over kommunens inviterede VIP-gæster. 95 gæster fra nær og fjern tog imod tilbuddet og fik adgang til det eksklusive VIP-område under årets Tønder Festival. Gæsterne her er fotograferet på Open Air-området og har ikke noget med sagen at gøre. Arkivfoto
Under årets Tønder Festival havde Tønder Kommune inviteret en stribe kendisser indenfor på festivalens VIP-område. Det koster kommunens skatteborgere 64.000 kroner. Borgmester mener, at pengene er givet godt ud.

TØNDER: Under årets Tønder Festival havde Tønder Kommune inviteret en stribe kendisser og indflydelsesrige personer til festival med adgang til det eksklusive VIP-område, der lå ved bagsceneområdet.

Årvågne festivalgæster kunne således se EU-parlamentarikerne Morten Løkkegaard og Søren Gade, adskillige folketingsmedlemmer, tivolidirektør og formand for Schackenborg Fonden Lars Liebst, samt politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi med ledsager.

I alt 95 VIP-gæster valgte at tage mod invitationen fra Tønder Kommune. Regningen for VIP-gæsterne lyder på 64.000 kroner.

Annonce

Jeg synes faktisk, at det er godt givet ud. Og vi oplever, at der er større og større interesse og opmærksomhed om arrangementer i Tønder Kommune.

Henrik Frandsen (V), borgmester, om årets VIP-inviterede til Tønder Festival

Billigere end annonce

Ifølge borgmester Henrik Frandsen (V) er pengene til VIP-gæsterne givet godt ud. For skulle man nå kontakt til den samme gruppe mennesker, ville det kræve en annonce i Politiken, og det er ikke billigere, fortæller borgmesteren.

- Ved at invitere deltagerne til Tønder Festival, har vi gjort dem interesseret i at komme til Tønder og opleve byen fra dens allerbedste side. Det er en måde at markedsføre Tønder på over for beslutningstagerne, siger Henrik Frandsen og oplyser, at de 95 inviterede gæster, der havde adgang til festivalens VIP-område, fordeler sig med halvt lokale og halvt nationale.

Borgmesteren tilføjer, at arrangementet er af "stor værdi" for kommunen, og at det er en moderne måde at markedsføre Tønder Kommune på.

95 VIP-gæster

Kommunens økonomiudvalg har netop haft punktet til behandling, og der var enighed om, pengene er givet godt ud. Det samme synes borgmesteren.

- Jeg synes faktisk, at det er godt givet ud. Og vi oplever, at der er større og større interesse og opmærksomhed om arrangementer i Tønder Kommune. Folk ude i landet har opdaget, at der sker noget spændende her på egnen, siger Frandsen og tilføjer, at hvor der tidligere var 40-50 personer, som var interesserede i at deltage i arrangementer i Tønder, så måtte man med VIP-gæsterne sætte overliggeren ved 95 deltagere.

- Vi havde simpelthen ikke plads til flere, konstaterer borgmesteren.

Tidligere år har udgiften for VIP-arrangementet udgjort cirka 14.000 kroner.

Foruden VIP-engagementet finansierer Tønder Kommune Tønder Festival årligt med 268.300 kroner.

Udgiften til VIP-gæsterne finansieres af kommunens repræsentationskonto.

Kommunens VIP-gæster

Tønder Kommune havde til årets Tønder Festival inviteret 95 beslutningstagere, erhvervsledere og kendisser.

Blandt deltagerne var de to EU-parlamentarikere Morten Løkkegaard og Søren Gade.

Seks folketingsmedlemmer var også indbudt: Henrik Dahl (LA), Benny Engelbrecht (S), Karina Adsbøl (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Ellen Trane Nørby (V).

Desuden deltog en række lokale og nationale erhvervsledere - blandt andre direktøren for Realdania, Jesper Nygaard, områdedirektør i Danske Bank, Karsten Andresen, Den tyske ambassades kultur- og pressechef, Lasse Peter Rodewald, Naturmælks direktør, Leif Friis Jørgensen og politidirektør i Syd- og Sønderjyllands Politi, Jørgen Meyer med ledsager, samt skovrider for Naturstyrelsen Vadehavet, Bent Rasmussen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce