Annonce
Tønder

Tønder-kendisser på listen over verdens dollarmilliardærer

Dollargrin. Anna Kasprzak, 31, Ecco-arving, og god for 1,3 milliarder dollars. Det samme er hendes bror, André. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Skofabrikation kan føre til hvad som helst, hvis bare man sørger for at være født ind i den rigtige familie. Børnebørnene til Ecco sko-grundlæggeren, Karl Toosbuy, er begge milliardærer i dollars, og dermed blandt klodens rigeste mennesker, viser den seneste opførelse fra Forbes.

Tønder/New York: Der er cirka 7.6 milliarder mennesker i verden. De 2755 af dem er med i en lille, meget eksklusiv klub, nemlig den der består af milliardærer - i dollars, vel at mærke. Endnu mindre er den danske filial - her kan bare 11 mennesker kalde sig dollarmilliardærer.

To af dem er børnebørn af grundlæggeren af Tønderegnens måske mest kendte virksomhed, Ecco Sko, med hovedsæde i Bredebro.

I sit netop offentliggjorte liste i over verdens suverænt rigeste mennesker, skriver magasinet Forbes, at søskendeparret André og Anna Kasprzak er god for hver 1,3 milliarder dollars, svarende til 8,19 milliarder danske kroner eller i alt 16,38 milliarder. Dermed indtager de to en 2263.-plads blandt verdens 2755 dollarmilliardærer.

Annonce

Opskriften er enkel

Allerede i 2019 skrev Forbes, at Anna Kasprzak på daværende tidspunkt, var blandt de otte rigeste i verden under 30 år. Og siden er der altså lagt 200 millioner dollars til hendes formue.

De to søskende har det ikke fra fremmede. Anna og André Kasprzaks mor, Hanni Toosbuy Kasprzak er, ifølge hjemmesiden ekspertvalg.dk, Danmarks suverænt rigeste kvinde med en formue på 23,8 milliarder kr. Toosbuy-Kasprzak-familien ser med andre ord ikke ud til, at skulle gå barfodet omkring i den nærmeste fremtid.


Toosbuy-Kasprzak-familien ser med andre ord ikke ud til, at skulle gå barfodet omkring i den nærmeste fremtid.

Fra artiklen


Og opskriften på, hvordan man bliver dollarmilliardær i så ung en alder, er ifølge journalist og forfatter Søren Jakobsen, såre enkel.

- Man bliver milliardær ved at sørge for at blive født af de rigtige forældre, som ingen planer har om at lægge ejerskabet til “guldminen” ind i en velgørende fond. Og det sker ikke i Ecco, hvor generationsskiftet er gennemført, som det er skildret i min bog "Guldjyderne" fra 2019, siger Søren Jakobsen som tilføjer, at de to Ecco-arvinger sørger for at få et indhold i tilværelsen - Anna Kasprzak ved at dyrke ridesport på højt plan og broderen André ved at forsøge sig som international golfspiller.

Annonce

Langt til verdens rigeste

Øverst på listen over danske milliardærer finder vi Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, som har en bankbog med et pålydende på 83,16 milliarder kroner. Omregnet til dollars, (13,2 mia.) gør det ham til det 161. mest velhavende menneske i verden overhovedet.

De danske milliardærer er dog lige til fattiggården i sammenligning de tre, der topper den internationale liste. Her er den franske finansmand, Bernard Arnault nummer tre med 150 milliarder dollars, Tesla-manden Elon Musk nummer to med 151 milliarder, mens Amazon- og raket-ejeren Jeff Bezos er verdens rigeste med et opsparing på 177 milliarder dollars, som svarer til svimlende 1115 milliarder kroner eller nogenlunde det samme som det samlede, danske husholdningsbudget for 2020.

Vi har henvendt os til Ecco-koncernen for en kommentar. Koncernen overvejer, om man vil kommentere på den fornemme placering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Annonce