Annonce
Tønder

Tønder-knægt scorer kontrakt hos svensk storklub

Det er sådan, mange håndbold-tilhængere i Tønder kender og husker Rune Schrøder: Altid med nummer 19 på ryggen og altid klar til at fyre et hårdt hopskud afsted. Næste sæson går han i en Sävehof-trøje på måljagt i den svenske håndboldliga. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
En drengedrøm går i opfyldelse for 24-årige Rune Schrøder, der 1. juli fortsætter sin professionelle håndboldkarriere hos den svenske storklub IK Sävehof. Faktisk var aftalen allerede på plads for tre måneder siden, men coronakrisen satte en midlertidig stopper for kontraktunderskrivelsen.

TØNDER: Det væltede ind med "likes" og lykønskninger på Facebook, da svenske IK Sävehof tirsdag formiddag offentliggjorde, at tidligere TM Tønder-profil Rune Schrøder har sat sit navn under en to-årig kontrakt og tiltræder som spiller i klubben pr. 1. juli.

- Kæmpe stort tillykke Rune og god vind fremover, var kun en af de mange lykønskninger, der dukkede op i kommentarfeltet.

For 24-årige Rune Schrøder er aftalen med den svenske mesterklub et kæmpe karrierespring og en drengedrøm, der går i opfyldelse.

- Jeg har haft muligheden for at komme til udlandet tidligere, men det har været hos mindre klubber i Norge og Schweiz. Sävehof, der spillede i Champions League i denne sæson, er en rigtig storklub. Det er det, jeg altid har drømt om, siger Rune Schrøder.

Annonce

MUIF-dreng

Allerede som helt lille purk trak han i Møgeltønder UIF's gule trøje. Håndboldopvæksten foregik først i Møgeltønder og siden TM Tønder. Rune Schrøder er som 24-årige fra årgangen 1995, der under daværende ungdomstræner Morten Mose fostrede flere førsteholdsspillere.

- Det er ikke altid lige nemt at se, hvilke spillere der bliver til noget. Men når jeg tænker på Rune, så har han altid udvist en fantastisk vilje, og han var altid klar til at give den en ekstra skalle for at blive bedre, husker ungdomstræneren.

Rune Schrøder var med i den trup, der både prøvede at rykke og og ned igen i håndboldligaen. De seneste to sæsoner spillede han sammen med flere tidligere TM Tønder-spillere i Fredericia i Håndboldligaen, og herfra går turen altså nu nordpå.

Faktisk var aftalen og kontrakten allerede klar for tre måneder siden.

- Der manglede lige det sidste lægetjek forud for den endelige underskrift. Men så kom coronakrisen, og jeg kunne ikke tage afsted, fortæller Rune Schrøder.

"All in"

Han bor sammen med kæresten Rikke og hunden Alfred i to lejligheder i henholdsvis Århus og Fredericia. Alle tre rejser sammen til Sävehof, der er en forstadsklub i Göteborg.

Mens han spillede håndbold i Tønder og Fredericia var der tid til først at tage hul på en læreruddannelse, og siden søge over i transportbranchen. Uddannelsen til speditør må i den kommende tid ligge underdrejet.

- Jeg har en fuldtidskontrakt. Jeg mangler et halvt år af min elevtid. Men det må jeg tage op senere. Nu gælder det "all in" på håndbold, siger Rune Schrøder.

Top tre

Hans nye klub vandt sidste år det svenske mesterskab og var altså med i den bedste europæiske række i indeværende sæson. Den blev dog aldrig færdigspillet. Da corona-udbruddet ramte Sverige lå IK Sävehof på en for klubben ikke helt tilfredsstillende sjetteplads. Den svenske turnering er nu erklæret afsluttet, og Sävehof får dermed ikke mulighed for at avancere yderligere. Dermed er der ikke udsigt til en debut i Champions League for Rune Schrøder i denne omgang.

- Det er lidt ærgerligt, for det kunne have været rigtig sjovt, siger den tidligere Tønder-topscorer, der ud over at finde sammen med nye holdkammerater også må øve sig på et nyt sprog.

For svensk har indtil videre ikke været hans spidskompetance.

- Jeg kan faktisk ikke et ord, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce