Annonce
Læserbrev

Tønder Kommune igang med næste ulovlige projekt?

Læserbrev: I forbindelse med fugleskjul som planlagt skal gå gennem 1860-diget ved Højer, er nu det tredje hold igang med at tage jordprøver, opmåle og laver tegninger.

I den forbindelse er der planlagt parkeringspladser til biler og busser. Der er til dette formål opkøbt jord af Tønder Kommune. P-pladserne skal pladseres i marker, der er fredet af Tøndermarskloven.

Fredningen betyder i flg. § 11 - 16 - 17 at markerne kun må benyttes til landbrugsformål, der må ikke drænes, opfyldes eller laves terrænændringer.

Håber, at jeg bor i et land hvor alle skal overholde lovene.

Også Tønder Kommune!

Direktør Keld I. Hansen har haft lejlighed til at svare på ovenstående, og skriver i en mail til avisen følgende:

- Det er korrekt, at Foreningen Tøndermarsk Initiativet undersøger mulighederne for at etablere et fugleskjul ude ved klæggravene, og i den forbindelse også hvordan vi så skånsomt som muligt kan få folk derud, uden at området skæmmes af alt for mange biler og busser. Vi er i fuld gang sammen med vores rådgiver med at finde en god løsning.

Vi går i projektet selvfølgelig ikke på kompromis med digesikkerheden, og retter os selvfølgelig også efter gældende lovgivning, men Tøndermarks Inititivet vil jo også gerne samtidig lave noget, der er nytænkende, og som faktisk vil kunne tiltrække gæster til området.

Når vi har et forslag klar, skal vi nok melde ud, p.t er projektet er dog fortsat i udviklingsfasen, men vi arbejder efter at fugleskjulet kan etableres i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce