Annonce
Læserbrev

Tønder Kommune igang med næste ulovlige projekt?

Annonce

Læserbrev: I forbindelse med fugleskjul som planlagt skal gå gennem 1860-diget ved Højer, er nu det tredje hold igang med at tage jordprøver, opmåle og laver tegninger.

I den forbindelse er der planlagt parkeringspladser til biler og busser. Der er til dette formål opkøbt jord af Tønder Kommune. P-pladserne skal pladseres i marker, der er fredet af Tøndermarskloven.

Fredningen betyder i flg. § 11 - 16 - 17 at markerne kun må benyttes til landbrugsformål, der må ikke drænes, opfyldes eller laves terrænændringer.

Håber, at jeg bor i et land hvor alle skal overholde lovene.

Også Tønder Kommune!

Direktør Keld I. Hansen har haft lejlighed til at svare på ovenstående, og skriver i en mail til avisen følgende:

- Det er korrekt, at Foreningen Tøndermarsk Initiativet undersøger mulighederne for at etablere et fugleskjul ude ved klæggravene, og i den forbindelse også hvordan vi så skånsomt som muligt kan få folk derud, uden at området skæmmes af alt for mange biler og busser. Vi er i fuld gang sammen med vores rådgiver med at finde en god løsning.

Vi går i projektet selvfølgelig ikke på kompromis med digesikkerheden, og retter os selvfølgelig også efter gældende lovgivning, men Tøndermarks Inititivet vil jo også gerne samtidig lave noget, der er nytænkende, og som faktisk vil kunne tiltrække gæster til området.

Når vi har et forslag klar, skal vi nok melde ud, p.t er projektet er dog fortsat i udviklingsfasen, men vi arbejder efter at fugleskjulet kan etableres i løbet af 2021.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vikingerne i Jels trodser vejret

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce