Annonce
Læserbrev

Tønder Kommune kan gøre verden bedre

Læserbrev: Jeg går mange ture i og omkring Visby. På lange strækninger med en behørig sikkerhedsafstand på flere hundrede meter til nærmeste levende væsen – bortset fra fugle og får. Det er en af fordelene ved at bo i Tønder Kommune: her er masser af plads.

Til alle sider ser jeg vindmøller. En, to eller mange sammen. En går jeg så tæt forbi, at jeg, hvis jeg slår et lille sving, kan give den et klap. I horisonten mod vest de 40 vindmøller på Rejsby Hede. Fra det højeste punkt på Visby bakkeø kan jeg i klart vejr se rækken af møller syd for grænsen. De fleste dage snurrer møllerne lystigt: her er masser af vind.

Jeg passerer også flere landbrug, konventionelle og økologiske, som i disse dage oplever, at deres kerneydelse: at producere fødevarer til nær og fjern, får positiv opmærksomhed. Til andre tider er det gylle, for mange næringsstoffer, CO2 og bøvsende og pruttende kreaturer, der er i fokus. Vi er så heldige at have mange økologiske landsbrug.

Vi har også mange biler – med og uden trailer – for på disse kanter kommer man ikke langt med offentlige transportmidler. Selv forurener vi den friske luft med både en benzin- og en dieselbil.

Jeg glæder mig over vindmøllerne, og over at vi i min kommune er så heldige at have formidable forudsætninger for drift af møller, så vi dermed kan bidrage til en mere bæredygtig verden. Ved at udbygge vindmølledriften har vi mulighed for at give et bidrag, der rækker langt ud over vores egen lille kommune og vores egen generation.

At vi er uløseligt forbundne og afhængige af hinanden på tværs af landegrænser oplever vi nu for fuld styrke – på godt og ondt.

Forskere i mange lande arbejder sammen om at udvikle behandlingsmetoder og vaccine, der kan reducere truslen fra den virus, som så virkningsfuldt har illustreret vores globale samkvem.

Unge giver afkald på det grænseløse ungdomsliv i en periode for at tage vare på de ældre, og folk i tusindvis byder sig til med hjælp til deres næste – også den næste, de ikke kender. Vi oplever en kollektiv ansvarlighed, som ligger langt ud over, hvad vi kunne forestille os.

Den ansvarlighed håber jeg, vi bringer med os videre på lokalt plan, når vi igen kan være sammen sammen. Tønder Kommune kan gøre verden en anelse bedre for børn og børnebørn i hele verden ved at understøtte den bæredygtige vindmølleenergi. Gør det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce