Annonce
Tønder

Tønder Kommune lukker institution efter fem corona-tilfælde

Nu lukkes Markledets børnehave i mindst en uge efter fem tilfælde af corona-smitte. 
Tønder Kommune valgte torsdag at lukke Markledets Børnehave i Løgumkloster efter fem smittetilfælde. Lukningen kommer efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Annonce

Tønder: Smitten med coronavirus har fået tag i Markledets Børnehave - torsdag blev to børn konstateret smittet, og kommunen greb til handling. Dermed lukkes en kommunal institution i Tønder Kommune for første gang på grund af corona.

- Det gør, at nu er der tre pædagoger og to børn, der er smittet derude, og det bevirker, at vi lukker institutionen, simpelthen. Det sker i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller borgmester Henrik Frandsen (V).

Første smittede i børnehaven var en medarbejder, der for to uger siden blev testet positiv. Dengang valgte kommunen at sende 15 børn og fem voksne hjem i håb om, at det kunne inddæmme smittespredningen. Fem dage senere blev endnu en medarbejder testet corona-positiv, og det medførte, at yderligere otte børn og en voksen fra institutionen røg hjem i isolation. Nu er hele medarbejderstaben og alle børnene sendt hjem fra børnehaven.

Annonce

Følger anvisninger

Direktør i Tønder Kommune, Jan Præstholm, fortæller, at man i kommunen har valgt at følge anvisningerne fra myndighederne.

- Vi tager ingen chancer og retter os efter patientstyrelsens anbefalinger, siger han.

Torsdag valgte Tønder Kommune at aflyse arrangementer, som kommunen har ansvaret for. Henrik Frandsen kalder det meget bekymrende, at man nu må gribe til de aktuelle værktøjer.

- Det er ikke mere end et par dage siden, vi gik og sagde, at vi ikke var særlig hårdt ramt i Tønder. Det viser bare, hvor hurtigt tingene kan ændre sig, når vi har med corona at gøre. Lige pludselig kan det poppe op med mange tilfælde - det har man set andre steder i landet også, at det gør, siger Henrik Frandsen.

- Det viser lidt om, at corona er noget, vi skal tage alvorligt. Og vi skal være påpasselige med de ting, vi gør. Selv om vi er det - og det synes vi jo, vi er i Tønder Kommune - så kan det stadig poppe op, på den måde som det gør nu, slår han fast.


Vi tager ingen chancer og retter os efter patientstyrelsens anbefalinger.

Jan Præstholm, direktør, Tønder Kommune


Annonce

47 børn og 13 voksne

Alle hjemsendte børn og medarbejdere skal forblive isolerede i en uge.

- Det vi arbejder med, og håber på kan lade sig gøre, er, at åbne institutionen igen om en uge på fredag. Hvis man er symptomfri, kan man komme tilbage. Det gælder både voksne og børn, siger Jan Præstholm.

Coronalukningen af Markledets Børnehave påvirker direkte 47 børn og 13 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce