Annonce
Debat

Tønder Kommune som attraktiv arbejdsplads

Annonce

Læserbrev: Tønder Kommune er i skarp konkurrence med vores nabokommuner om at rekruttere og fastholde medarbejdere. Det kræver fokus fra kommunalbestyrelsen.

Kommunalbestyrelsen er arbejdsgiver for over 3000 ansatte i Tønder Kommune. Det er kommunalbestyrelsens opgave at tage stilling til, hvilke værdier og vilkår, der skal kendetegne de kommunale arbejdspladser. Den er forpligtet til at træffe beslutninger med udvikling for øje samtidig med at lede og prioritere den lokale velfærd. Det er en stor opgave for de ansatte i kommunen at omsætte beslutningerne i praksis, for kommunens roller og kerneopgaver forandrer sig hele tiden. For de enkelte fagområder, afdelinger og medarbejdere kræver den konstante omstillingsparathed mange ressourcer, og nogle gange går det ud over kvaliteten, trivsel og arbejdsmiljø.

Jeg vil arbejde hårdt for at kommunalbestyrelsen kobler arbejdsmiljø med politiske beslutninger, og jeg vil tale op, at trivsel hænger sammen med kvalitet. Hvis de ansatte ikke trives, får vi et dårligt arbejdsmiljø, omkostningsfuldt sygefravær, dyrebare opsigelser og som katastrofal konsekvens af dette, tab af viden, ekspertise og kompetencer.

Derfor skal vi tænke arbejdsmiljøet ind i beslutninger og handlinger på alle niveauer. Det vil give Tønder Kommune et image som en attraktiv arbejdsplads, og i rekrutteringen kan vi brande os på, at vi med fokus på arbejdsmiljø skaber velfærd for ansatte, borgere, samarbejdspartnere og erhvervsliv.


Hvis de ansatte ikke trives, får vi et dårligt arbejdsmiljø, omkostningsfuldt sygefravær, dyrebare opsigelser og som katastrofal konsekvens af dette, tab af viden, ekspertise og kompetencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce