Annonce
Tønder

Tønder: Oplev "Skatteøen" i Schweizerhalle

"Skatteøen" i Folketeatrets opsætning kan opleves i Schweitzerhalle 3. marts næste år. PR Foto

Tønder: Musicalen "Skatteøen" i Folketeatrets opsætning er på vej på turné landet rundt.

3. marts næste år kan forestillingen ses i Schweizerhalle.

Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres publikum ud på det Caribiske Hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene.

Skatteøen er en del af Folketeatrets nyere historie og en del af teatrets dna. Forestillingen havde urpremiere på teatret i 1986 og har siden spillet utallige gange.

Musikken til Skatteøen udkom før urpremieren med nogle af tidens største sangere og allerede inden premieren havde albummet solgt 70.000 eksemplarer. Mange vil især huske Lis Sørensens "Fuld af nattens stjerner", som i denne opsætning bliver sunget af Szhirley, der skal spille Mrs. Hawkins. Desuden medvirker blandt andre Kasper Leisner, Kristian Boland, Ole Boisen og Søren Bang Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];