Annonce
Tønder

Tønder passerede bekymringsgrænse: Corona-situationen overvåges ugen ud

Direktør Jan Præstholm er ikke overrasket over stigningen i det lokale smittetal. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Onsdag blev Tønder Kommune kontaktet af Styrelsen for patientsikkerhed efter at kommunen havde passeret corona-bekymringsgrænsen.
Annonce

Tønder: Onsdag blev Tønder Kommune kontaktet af Styrelsen for patientsikkerhed. Årsagen var, at Tønder Kommune havde passeret corona-bekymringsgrænsen. Kommunen havde otte smittetilfælde inden for en uge, og dermed 21 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Man vil nu observere udviklingen - styrelsen beder ikke om tiltag her og nu ifølge Jan Præstholm, Tønder Kommunes direktør for børn og skole samt pleje og omsorg.

- Det er fordi, vi er nede i så små tal, at bare en smittet færre kan gøre, at så er vi ikke på observationslisten mere, fortæller han.

- Det er sådan set Styrelsen for patientsikkerhed, som har bolden, i og med det er dem, der skal ind og rådgive os, når nu vi bliver rød kommune. Og det er dem, vi er i tæt dialog med resten af den her uge for at finde ud af, om vi skal iværksætte noget, hvis vi bliver rødere, end vi er nu, siger han.

For ham er det ikke overraskende, at nu også Tønder Kommune har ramt grænsen.

- Vi har sådan set nok gået og ventet på, at det ville ske - også fordi udviklingen er, som den er på landsplan. Der er rigtig mange kommuner, som nu er i den røde zone, og vi er nu også kommet med på listen, siger han.

- Tønder Kommune har jo været en af de kommuner, der har været i den heldige situation at have meget, meget få smittede i meget, meget lang tid, påpeger han.

Annonce

Spredt smitte

Der er den seneste tid blandt andet konstateret smitte på distriktsskolen i Toftlund og i Markledets Børnehave i Løgumkloster.

Hvor man andre steder i landet har set større smitteudbrud på en lokation, er det ikke tilfældet i Tønder Kommune.

- Der er ikke noget med, at det er centreret, og der er heller ikke noget med, at vi har en eller anden boble et eller andet sted, hvor der pludselig er kommet fem eller ti smittetilfælde, siger Jan Præstholm torsdag.

Man krydser nu fingre for, at de foranstaltninger, der allerede er sat i værk for at inddæmme smitten, virker, så smitten ikke stiger.

- Som sagt følger vi udviklingen meget tæt, slår Jan Præstholm fast.

Annonce

Opfordring

Hvis Styrelsen for patientsikkerhed beslutter, at der skal laves nye tiltag i Tønder Kommune, vil det blandt andet være øget brug af tests, oplyser Jan Præstholm.


Vi har sådan set nok gået og ventet på, at det ville ske - også fordi udviklingen er, som den er på landsplan.

Jan Præstholm


Ifølge direktøren er der indtil videre foretaget lige under 10.000 coronatests af lokale borgere. Det tal er i den lave ende, hvis man sammenligner med mange andre kommuner.

Men Jan Præstholm oplever en velvilje i forhold til testning. Blandt andet har nære kontakter til de smittede på distriktsskolen i Toftlund og i daginstitutionen i Løgumkloster ladet sig teste, fortæller han.

- Det er opløftende at observere, at folk reagerer meget ansvarsfuldt, siger han.

Han opfordrer til, at alle tager corona-situationen alvorligt.

- Vi skal virkelig være påpasselige med at lave sociale arrangementer og også med, hvordan vi mødes med hinanden. Det kan kun være min stærkeste opfordring, at vi er det, og det gælder alle, siger han.

Torsdag var Tønder Kommunes smittetal steget, så kommunen havde ni smittetilfælde inden for en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce