Annonce
Tønder

Tønder ruster sig til fest og farver under festivalen

I Skibbroens baggård er der bygget et nyt halvtag og lagt fliser, så man er klar til at tage mod gæster, der vil feste i byen. Der er plads til 550 personer i gården - men sidste år måtte man af pladshensyn afvise gæster, fortæller Ab. Hejjo stående ved stolpen. I forgrunden ses restauratør Marcel Wendicke. Foto: Martin Franciere
Tønder Festival er lig med byfest i Tønder. Byen ruster sig til at blive invaderet af tusindvis af gæster, som vil have noget at spise og drikke - og gerne høre noget god musik.

TØNDER: Det seneste par uger har byens caféer, spise- og musiksteder rustet sig til den kommende invasion. Rundt omkring er der slæbt øl-ankre ind, sat telte op og bestilt toiletvogne til de mange gæster, når de skal træde af på naturens vegne.

Mange gæster forbinder Tønder Festival med musik og øl i den indre by. På Torvet har Ria og Carl Jørgensen sat telte og en scene op, og om et par dage skal der stilles 550 siddepladser op - og de bliver med garanti alle besat, forudser Carl Jørgensen.

På beværtningen Skibbroen har man den seneste tid haft travlt med at opruste bemandingen og kapaciteten, der slet ikke slog til under sidste års invasion.

- Sidste år måtte vi afvise alt for mange folk i døren. Jeg håber ikke, at vi skal afvise nogen som helst i år, siger Ab. Hejjo, der er daglig leder af Skibbroen.

Sidste år overtog tandlæge Mikkel Ro Larsen og restauratør Marcel Wendicke danserestauranten fra den tidligere ejer, Bent Schulz.

Annonce

Sidste år måtte vi afvise alt for mange folk i døren. Jeg håber ikke, at vi skal afvise nogen som helst i år.

Ab. Hejjo, leder af Skibbroen

Bacardi-hjørnet

Da sidste års festival var den første for de nye ejere, blev der naturligt nok begået en række fodfejl. Dem bliver der rettet op på i år, fortæller Ab. Hejjo og Marcel Wendicke.

I løbet af weekenden og starten af denne uge har man bygget en 60 kvadratmeter stor, overdækket terrasse i gården, hvor der tidligere plejede at blive opstillet et telt. Området er også kendt som Bacardi-hjørnet, fordi gæsterne fra Højer plejer at indtage hjørnet.

- Og de sværger altså til Bacardi, griner Marcel Wendicke.

Desuden begik Skibbro-folkene sidste år den bommert ikke at få opsat et ekstra telt, der kan rumme halvandet hundrede mennesker på p-pladsen mellem Skibbrogade og Gråbrødrevej. Den fejl bliver ikke gentaget denne sommer.

Her er der musik

 

Terrorsikringen er placeret på strategiske steder i midtbyen, så biler ikke kan trænge ind til menneskemængden, når der festes på Torvet. Foto: Martin Franciere

Festivalen er nummer et

Byfesten under festivalen er den allerstørste begivenhed på året for byens restauratører. Der er simpelthen ikke råd til at fejle.

- Vi har lyttet til folk. Et beach-område fjernes, fordi folk syntes, det var træls med løst sand. Desuden får vi et stort telt i år, og så bliver der åbnet ud til p-pladsen, siger Wendicke og tilføjer:

- For os er festivalen det største på året. Det er nummer et - nummer to er julemåneden.

Ab. Hejjo forventer, at lørdag bliver den absolut mest travle dag under årets byfest under Tønder Festival. Lørdagen starter med brunch og bobler fra klokken 10.

På Torvet venter 550 siddepladser på at blive foldet ud. Både fredag og lørdag bliver der ikke et sæde tomt, spår restauratør Carl Jørgensen. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce