Annonce
Tønder

Tønder ruster sig til fest og farver under festivalen

I Skibbroens baggård er der bygget et nyt halvtag og lagt fliser, så man er klar til at tage mod gæster, der vil feste i byen. Der er plads til 550 personer i gården - men sidste år måtte man af pladshensyn afvise gæster, fortæller Ab. Hejjo stående ved stolpen. I forgrunden ses restauratør Marcel Wendicke. Foto: Martin Franciere
Tønder Festival er lig med byfest i Tønder. Byen ruster sig til at blive invaderet af tusindvis af gæster, som vil have noget at spise og drikke - og gerne høre noget god musik.

TØNDER: Det seneste par uger har byens caféer, spise- og musiksteder rustet sig til den kommende invasion. Rundt omkring er der slæbt øl-ankre ind, sat telte op og bestilt toiletvogne til de mange gæster, når de skal træde af på naturens vegne.

Mange gæster forbinder Tønder Festival med musik og øl i den indre by. På Torvet har Ria og Carl Jørgensen sat telte og en scene op, og om et par dage skal der stilles 550 siddepladser op - og de bliver med garanti alle besat, forudser Carl Jørgensen.

På beværtningen Skibbroen har man den seneste tid haft travlt med at opruste bemandingen og kapaciteten, der slet ikke slog til under sidste års invasion.

- Sidste år måtte vi afvise alt for mange folk i døren. Jeg håber ikke, at vi skal afvise nogen som helst i år, siger Ab. Hejjo, der er daglig leder af Skibbroen.

Sidste år overtog tandlæge Mikkel Ro Larsen og restauratør Marcel Wendicke danserestauranten fra den tidligere ejer, Bent Schulz.

Annonce

Sidste år måtte vi afvise alt for mange folk i døren. Jeg håber ikke, at vi skal afvise nogen som helst i år.

Ab. Hejjo, leder af Skibbroen

Bacardi-hjørnet

Da sidste års festival var den første for de nye ejere, blev der naturligt nok begået en række fodfejl. Dem bliver der rettet op på i år, fortæller Ab. Hejjo og Marcel Wendicke.

I løbet af weekenden og starten af denne uge har man bygget en 60 kvadratmeter stor, overdækket terrasse i gården, hvor der tidligere plejede at blive opstillet et telt. Området er også kendt som Bacardi-hjørnet, fordi gæsterne fra Højer plejer at indtage hjørnet.

- Og de sværger altså til Bacardi, griner Marcel Wendicke.

Desuden begik Skibbro-folkene sidste år den bommert ikke at få opsat et ekstra telt, der kan rumme halvandet hundrede mennesker på p-pladsen mellem Skibbrogade og Gråbrødrevej. Den fejl bliver ikke gentaget denne sommer.

Her er der musik

 

Terrorsikringen er placeret på strategiske steder i midtbyen, så biler ikke kan trænge ind til menneskemængden, når der festes på Torvet. Foto: Martin Franciere

Festivalen er nummer et

Byfesten under festivalen er den allerstørste begivenhed på året for byens restauratører. Der er simpelthen ikke råd til at fejle.

- Vi har lyttet til folk. Et beach-område fjernes, fordi folk syntes, det var træls med løst sand. Desuden får vi et stort telt i år, og så bliver der åbnet ud til p-pladsen, siger Wendicke og tilføjer:

- For os er festivalen det største på året. Det er nummer et - nummer to er julemåneden.

Ab. Hejjo forventer, at lørdag bliver den absolut mest travle dag under årets byfest under Tønder Festival. Lørdagen starter med brunch og bobler fra klokken 10.

På Torvet venter 550 siddepladser på at blive foldet ud. Både fredag og lørdag bliver der ikke et sæde tomt, spår restauratør Carl Jørgensen. Foto: Martin Franciere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce