Annonce
Tønder

Tønder rykker markant frem i erhvervsvenlighed

Erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen, glæder sig over, at Tønder Kommune rykker mange skridt opad i DI's årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Arkivfoto: Michael Ehrhorn
På fire markante kategorier går Tønder nu frem i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse. Og samlet set rykker kommunen 15 pladser frem til en 49.-plads. Især på uddannelse og kommunal sagsbehandling går det den rigtige vej.
Annonce

TØNDER: I vurderingen af samarbejdet mellem virksomheder og folkeskolerne samt generelt på uddannelsesområdet går det markant frem for Tønder ifølge DI’s ”Lokalt Erhvervsklima”. I undersøgelsen rykker Tønder Kommune 42 pladser frem til en 22.-plads.

Også når det gælder "effektiv og kompetent sagsbehandling", viser undersøgelsen, at det går markant frem for Tønder med en oprykning på 47 pladser til en 16.-plads. Dermed opnår kommunen en fremgang i undersøgelsen, hvor det ellers helt siden 2015 år for år er gået tilbage for kommunen.

- Det er en yderst flot fremgang, kommunen har præsteret. Og når den er så markant, gælder det om at følge trop. For selv om man er en kommune, der ligger uden for alfarvej, så ser vi landet over mange gode eksempler på, at det alligevel nytter at gøre sig så erhvervsvenlig som muligt, siger formand for DI Sønderjylland, Hans Olling, i en pressemeddelelse.

Annonce

Skole og uddannelse

DI-direktøren peger på vigtigheden af, at en kommune gør det godt på uddannelsesområdet.

- Det er vigtigt, at de fremtidige lokale medarbejdere får de rette uddannelsesmæssige kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Det er blandt andet vigtigt, at fremtidens medarbejdere får de fornødne grundlæggende færdigheder som for eksempel at læse, skrive og regne i folkeskolen. Og her er det yderst positivt, at Tønder er godt med. Så skal vi blot være langt bedre til at lokke dem tilbage, selv om de søger andre steder hen i landet til en videregående uddannelse, siger Hans Olling.

Annonce

Det går den rigtige vej

Direktør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen, er naturligvis glad for udviklingen, der dog ikke er kommet af sig selv. Han peger på, at Tønder Kommune målrettet har arbejdet på at ændre på erhvervsklimaet. Desuden har erhvervsrådet som den eneste i Syd- og Sønderjylland ansat en konsulent kun med fokus på arbejdsmarked og uddannelse.

- Nu er vi gået tilbage i mange år, så det er dejligt, at det nu går den rigtige vej. Men det har ikke været uden problemer, siger Peter Engel-Andreasen og tilføjer, at lige så snart den ene sejr er i hus, melder næste udfordring sig på banen. For hvordan sikrer en kommune som Tønder, at akademikere og folk med højere uddannelser finder (tilbage) til området?


Nu er vi gået tilbage i mange år, så det er dejligt, at det nu går den rigtige vej. Men det har ikke været uden problemer.

Peter Engel-Andreasen, direktør i Tønder Erhvervsråd


- Det bliver næste udfordring, konstaterer erhvervsdirektøren.

Annonce

Tønder i top 10

Tønder Kommune er også gået frem i to andre kategorier: "Arbejdskraft" til en 59. plads og "Skatter, afgifter og gebyrer" til en 18. plads. Tønders fremgang er del af et samlet billede af en fremgang for de fire sønderjyske kommuner. Og når det gælder brugen af private leverandører, scorer Tønder endda en placering i top ti.

- Når man som kommune er åben for at lade private leverandører byde ind på kommunale opgaver, kan det være med til at sikre større effektivitet og højne kvaliteten, siger Hans Olling.

Ifølge undersøgelsen vurderer de lokale virksomheder, at kommunens evne til at overholde betalingsfrister også er blevet bedre. Kommunen er i den underkategori rykket 17 pladser op til en samme niende plads som i den overordnede kategori "Brug af private leverandører".

Annonce

Image i bunden

Til gengæld går det stadig ned ad bakke i virksomhedernes vurdering på kategorien "Kommunens image", hvor det i år blev til en 91. plads ud af landets kommuner.

Kategorien beskriver kommunens placering på spørgsmål om tilfredshed med kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere og nye virksomheder til kommunen samt på fire statistiske indikatorer, der viser, i hvor høj grad det lykkes at tiltrække nye borgere og virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce