Annonce
Læserbrev

Tønder-Tinglev banens fremtid

Læserbrev: Fredag 15. marts 2019 under overskriften, "Fortsat fuldstændig uvished om Tønder-Tinglev banens fremtid". Her kan jeg læse, at TinglevForum med Poul-Erik Thomsen som formand udtaler, at det er en skandale, at spor og signaler ikke er blevet fjernet. Det skal da ikke fjernes, for der skal da køre tog igen.

Der bliver snakket så meget om miljøet, og skinner, sveller og signaler skal opgraderes, så vi kan få gods til og fra udlandet flyttet fra vej til bane. Med den holdning Poul-Erik Thomsen og andre har, så ser de kun begrænsninger og ikke muligheder. Med åbning af strækningen Tønder-Tinglev bliver det jo let at sende gods til Tinglev, for så er de jo ude ved hovedsporet, hvor det så kan sendes i enten nordlig eller sydlig retning.

Poul-Erik Thomsen mener også, at svellerne udgør en forureningskilde. Sikke noget vrøvl. Jeg synes, Poul-Erik Thomsen skal undersøge til bunds om det, han vil udtale sig om. Det med jernbaner ved han ikke nok om. Jeg synes, du skal holde dig til at kommentere politik, for det gør du godt.

Der er jo mindst tre store virksomheder i Tønder, som er potentielle kunder til at benytte jernbanen. Her tænker jeg på Brdr. Hartmann, Hydro aluminium og måske Ecco, og det kunne være, der kom flere til, når først der kommer gang i banen.

Trafikstyrelsen har udtalt sig om, at en total renovering vil koste 225 mill. kroner. Den tror jeg ikke på. Det regnestykke vil jeg gerne se - nej, ca. det halve vil jeg tro. Så lad være med at se så negativt på alt, hvad der hedder jernbaner. Jernbaner er mere miljøvenlige end vejtransport.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce