Annonce
Sport

Tønder-træner: Kolding er stadig det bedste hold

Torben Sørensen har ikke ændret meget i planen fra første kamp mod KIF Kolding. Han ser stadig gæsterne som favoritter. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
TM Tønder har med en sejr i bagagen det bedste udgangspunkt, når holdet igen møder KIF Kolding i den anden kamp om en plads i ligaen i næste sæson.

TM Tønder: De er glade i Tønder, selvfølgelig er de det. Sejren på 25-23 i den første kamp mod KIF Kolding stiller dem i den bedst tænkelige situation.

Men det betyder ikke, at holdet har mistet jordforbindelsen. Snarere tværtimod.

- Vi skal ud og præstere, som vi gjorde i første kamp. Det er bare en kamp ud af eventuelt tre kampe - ikke en finalekamp. Vi går efter, at mindsettet er det samme som i første kamp: At Kolding er et bedre hold, og hvis vi skal overraske, så skal vi ramme som et hold, siger TM Tønder-træner Torben Sørensen.

Vi har da også set eksempler på i den forgangne uge i en anden boldsport, at alt kan ske i sport uagtet forrige resultater. For træneren ser helst ikke, at Tønder laver en Barcelona - eller en Ajax for den sags skyld.

- Vi vil ikke ud I, at vi er bange for at miste noget. Et godt eksempel er jo fodboldkampene i sidste uge. Både Ajax og Barcelona var foran efter første kamp, og pludselig blev de bange for at miste det, de havde. Når man jagter dem, så spiller man lidt mere uden hæmninger. Så vi spiller ikke for at miste noget, men for at opnå noget, siger træneren.

Begge fodboldhold havde de bedste udgangspunkter inden kampstart, men oplevede den største skuffelse, da de tabte Champions League-semifinalerne i anden kamp.

Her har Tønder som bekendt en kamp ekstra at gøre godt med. For vinder Kolding skal holdene ud i en tredje og afgørende kamp fredag.

Annonce

Det er vigtigt at understrege, at Kolding er et bedre hold end os, men vi vil gøre alt for at drille dem

Torben Sørensen Træner TM Tønder

Kolding er stadig favoritter

Torben Sørensen kan godt selv forstå, hvis folk synes, at hans svar er kedelige.

- Det er lidt træls at sige, vi ikke er favoritter, når vi har vundet første kamp, men vi har bare ikke landsholdsspillere, eller folk der har spillet Champions League. Så det er vigtigt at understrege, at Kolding er et bedre hold end os, men vi vil gøre alt for at drille dem, siger han.

I forhold til taktikken er der ikke ændret noget, men Torben Sørensen håber, at holdet ikke stresser helt så meget specielt i det mentale spil.

- Vores chance for at vinde er ligeså god som i fredags. Så kan man selv vurdere de odds. Der skal ikke ret meget minus ind på de forskellige konti, før at Kolding kan slå os. Vi er nødt til at have det samme mindset og gå ind og overraske. Kolding er stadig favoritter, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];