Annonce
TM Tønder

Tønder-træner vil rejse holdet mentalt før afgørende kamp mod KIF

TM Tønder var skuffede efter nederlaget hjemme mod KIF, men det kan stadig tage en billet til ligaen med en sejr i Kolding på fredag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torben Sørensen påpegede, at TM Tønder brændte for meget og mistede troen på sig selv, da holdet tabte til KIF Kolding.

HÅNDBOLD: TM Tønder-træner Torben Sørensen var skuffet efter nederlaget på 19-29 mod KIF Kolding, der sender de to hold ud i en afgørende dyst på fredag om en plads i næste sæsons liga.

I forhold til fredagens kamp i Kolding var det nu KIF's tur til at have medgang.

- Det var vel modsat fortegn med det hele. De havde den bedste målmand, og de fik returboldene. Så det var bare direkte modsat, og der viste de også bare, hvor gode de er. Vi kan ikke pille noget ved sejren, erkendte Tønder-træneren.

- Jeg synes, vi prøvede nogle ting, men tingene lykkedes bare ikke. Så stod vi godt i forsvaret, og så scorede de alligevel. Vi kom frem til nogle chancer og brændte. Jeg synes langt hen ad vejen, vi kom frem til det, vi gerne ville, men på et tidspunkt blev vi bare ramt mentalt på ikke at turde. Vi blev vores egen værste fjende til sidst, og de viste skarphed.

Annonce

Tønder brændte for meget

TM Tønder forpassede chancen, så nu er det KIF, der har mulighed for at snuppe billetten til ligaen på hjemmebane.

- Det er ikke så meget, om det er hjemmebane eller udebane. Dem, der har fået den bedste start på kampen, har vundet. Vi brændte for meget i starten, og så tvivlede vi på det. Der gik virkelig lang tid, før vi lavede vores første mål, så der var ikke noget flow i det, mente Torben Sørensen.

Han måtte vente otte minutter på en straffescoring og næsten et kvarter, inden hans hold scorede første mål i åbent spil.

- Vi må se på, hvad der gik galt, men vi har også snakket om, at vi ikke må slå os selv for meget i hovedet, for vi har jo en kamp om tre dage. Så må vi se, hvem der har flest ressourcer, sagde Torben Sørensen.

- Det er mest det mentale, vi skal arbejde med. Vi har kun en træning, og vi kan ikke ændre meget på tingene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce