Annonce
TM Tønder

Tønder-træner vil rejse holdet mentalt før afgørende kamp mod KIF

TM Tønder var skuffede efter nederlaget hjemme mod KIF, men det kan stadig tage en billet til ligaen med en sejr i Kolding på fredag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Torben Sørensen påpegede, at TM Tønder brændte for meget og mistede troen på sig selv, da holdet tabte til KIF Kolding.

HÅNDBOLD: TM Tønder-træner Torben Sørensen var skuffet efter nederlaget på 19-29 mod KIF Kolding, der sender de to hold ud i en afgørende dyst på fredag om en plads i næste sæsons liga.

I forhold til fredagens kamp i Kolding var det nu KIF's tur til at have medgang.

- Det var vel modsat fortegn med det hele. De havde den bedste målmand, og de fik returboldene. Så det var bare direkte modsat, og der viste de også bare, hvor gode de er. Vi kan ikke pille noget ved sejren, erkendte Tønder-træneren.

- Jeg synes, vi prøvede nogle ting, men tingene lykkedes bare ikke. Så stod vi godt i forsvaret, og så scorede de alligevel. Vi kom frem til nogle chancer og brændte. Jeg synes langt hen ad vejen, vi kom frem til det, vi gerne ville, men på et tidspunkt blev vi bare ramt mentalt på ikke at turde. Vi blev vores egen værste fjende til sidst, og de viste skarphed.

Annonce

Tønder brændte for meget

TM Tønder forpassede chancen, så nu er det KIF, der har mulighed for at snuppe billetten til ligaen på hjemmebane.

- Det er ikke så meget, om det er hjemmebane eller udebane. Dem, der har fået den bedste start på kampen, har vundet. Vi brændte for meget i starten, og så tvivlede vi på det. Der gik virkelig lang tid, før vi lavede vores første mål, så der var ikke noget flow i det, mente Torben Sørensen.

Han måtte vente otte minutter på en straffescoring og næsten et kvarter, inden hans hold scorede første mål i åbent spil.

- Vi må se på, hvad der gik galt, men vi har også snakket om, at vi ikke må slå os selv for meget i hovedet, for vi har jo en kamp om tre dage. Så må vi se, hvem der har flest ressourcer, sagde Torben Sørensen.

- Det er mest det mentale, vi skal arbejde med. Vi har kun en træning, og vi kan ikke ændre meget på tingene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce