Annonce
Tønder

Tønder trodser corona-krise og er klar til cykelløb

Jef Hansen, arrangør af Hydro Løbet, er selv glad for at cykle, og han tager gerne cyklen fra hjemmet i Højer til butikken i Tønder på sin elcykel. Foto: Jacob Mouritsen
Lørdag kan borgere i Tønder Kommune igen se prustende cykelryttere, når Hydro Løbet trods coronarestriktioner afvikles.
Annonce

Tønder: Der kommer også til at være cykelfest i Tønder i år.

For selv om der er sket en opblomstring i antallet af smittede af covid-19 i Danmark, så holder Tønder Amatør Cykle Ring (TACR) fast og afholder det traditionsrige cykelløb Hydro Løbet på lørdag.

- Dansk cykelsport er gået i stå under coronakrisen. Så har vi godt nok de gutter, der kører stærkt under Tour de France, men resten har ligget stille. Så det bliver godt at komme i gang igen, siger formand for TACR, Jef Hansen.

Annonce

Restriktioner iværksat

Løbet bliver afholdt med forskellige restriktioner, som har givet løbsarrangørerne en del rynker i panden, da det har været nødvendigt at bruge ekstra timer for at arrangere løbet.


Er du tosset mand, vi er glade for det. Det er virkelig dejligt, at vi trods alt kan trække så mange til kommunen og dermed være med til at sætte Tønder lidt på landkortet

Jef Hansen, arrangør af Hydro Løbet


Blandt andet vil det ikke være muligt at klæde om til selve løbet, alle i målområdet skal bære mundbind, mens der i alle rækker, udover seniorrytternes eliterække, er en maksimal begrænsning på 50 deltagere.

- Vi har bøvlet rigtig meget, og vi har derfor også været nødt til at have politiet med inde over, fortæller Jef Hansen, som også har fået hjælp af Dansk Cykel Unions distrikt Jylland-Fyn i forbindelse med planlægningen. Derfor opfordrer han også både deltagere og eventuelle tilskuere til at følge løbsarrangørernes anvisninger, da løbet ellers kan blive aflæst.

Annonce

Decimeret felt

Normalvis drager i omegnen af 1000 cykelryttere til Tønder i den sidste weekend i september, hvor både seniorryttere og ungdomsryttere konkurrerer på ruten forbi blandt andet Møgeltønders brostensbelagte gader. Det gør cykelløbet til landets største cykelløb.

Men grundet deltagerbegrænsningen forventer Jef Hansen, at det i år i stedet vil være i omegnen af 500 ryttere, der kan ses langs ruten. Men det gør ikke forventningens glæde til løbet mindre.

- Er du tosset mand, vi er glade for det. Det er virkelig dejligt, at vi trods alt kan trække så mange til kommunen og dermed være med til at sætte Tønder lidt på landkortet, siger Jef Hansen, som ser frem til at se især de unges reaktion på, at de nu kan få lov til at køre ræs igen.

Trods coronarestriktioner har Jef Hansen og de andre arrangører lagt sig i selen for at lave det bedst mulige løb, når 500 cykelryttere lørdag kommer til Tønder. Foto: Jacob Mouritsen

- Vi har tidligere på året afholdt et par børneløb, og der kunne vi se, hvor dejligt det var for børnene at komme væk fra Playstationen og komme ud på vejene. Så det bliver rigtig godt, siger han forventningsfuldt.

Flere ryttere fra de danske U23-landshold har tidligere deltaget i Hydro Løbet, men i år falder løbet sammen med VM, som afholdes i italienske Imola, hvorfor løbet primært består af den danske cykelelite og et par tyskere, svenskere samt en enkelt spanier.

Annonce

Kommer med et ansvar

Med afholdelsen af løbet kommer dog også en væsentlig forpligtelse, slår Jef Hansen fast.

For selv om diverse restriktioner er blevet pålagt løbet, så kan man ikke helgardere sig. Derfor står løbsarrangørerne også parat til at kontakte deltagerne, hvis bare en enkelt tilskuer eller deltager bliver smittet.

- Vi har aldrig prøvet det før, men vi kan selvfølgelig ikke bare lade det hænge i luften. Så det er noget, vi kommer til at gøre, hvis der sker noget. Men man kan slet ikke følge med på den her rute, hvis man bare er lidt syg, så jeg tror ikke, der kommer nogen med nogle symptomer, siger Jef Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce