Annonce
forside

Tønderløb med lidt færre deltagere

Det var en stolt Dicte Vestergaard Jensen der fik en medalje om halsen efter at have gennemført børneløbet i tiden 16,35. Foto: Karin Lorenzen

Lige knap 440 løbere var lørdag i aktion ved fire forskellige starter ved årets Tønderløb, mens der sidste år var op mod 600 løbere tilmeldt.

Tønder: - Du er så god, hvor er det flot, skat. Sådan blev Dicte Vestergaard Jensen budt velkommen i mål, da hun efter 16 minutter og 35 sekunder kom i mål ved årets Tønderløb. Fireårige Dicte havde været ude på turen i Tønder for første gang. Faktisk har Dicte kun været til et rigtigt løb en enkelt gang før, nemlig i Aabenraa, men hendes far, Peter Vestergaard-Jensen er vild med løb og det var også derfor hele familien var taget fra Sønderborg til Tønder for at deltage.

Peter Vestergaard Jensen endte også med at vinde på 10kilometer distancen lørdag i Tønder, så Dicte har ikke interessen for løb fra fremmede.

Desværre havde ikke helt lige så mange deltagere som de forgående år valgt at tilmelde.

I alt blev det til 438 løbere, på de fire ruter. Af dem var 55 tilmeldt børneløbet og netop børneløbet gennemføres helt, inden de øvrige løbere bliver sendt afsted, således at børn som Dicte kan blive klappet i mål af de forældre, der så løber en af de øvrige distancer efterfølgende.

Ud over børneløb med 55 deltagere var der 81 der løb halvmarathon, 97 der løb 10 kilometer og 205 løbere tilmeldt 5 kilometeren.

Annonce
Da de mange løbere blev sendt afsted, var resten af publikum klar til at klappe bag afgrænsningen. Foto: Karin Lorenzen

Vinderne blev:

De tre hurtigste i hver kategori:

Børneløbet, piger: Frederikke Gaul, Astrid Carl og Mathilde Vonge Loftager

Børneløbet, drenge: Bastian Pedersen, Silas Andersen og Mads Outzen Dransfeldt

5 kilometer mænd: Alexander Pryds, Aabenraa

5 kilometer kvinder: Cecilie Schroll, Sydals

10 kilometer mænd: Peter Vestergaard Jensen, Sønderborg

10 kilometer kvinder: Cecilie Marcimak, Rødekro

Halvmaraton mænd:

Halvmaraton kvinder:

Peter Vestergaard Jensen, Sønderborg kom i mål som bedste mand på 10-kilomateren. Foto: Karin Lorenzen
Uden frivillige ingen løb. Her står en gruppe af de mange frivillige klar med frugt og væske på torvet. Ude på ruterne var der også flere poster. Foto: Karin Lorenzen
Selv de mindste deltog i Tønderløbet 2018 - men desværre var der ikke helt så mange tilmeldte som de forgående år. Foto: Karin Lorenzen
Tønderløbet havde i år lige knap 440 deltagere. Foto: Karin Lorenzen
Tønderløbet havde i år lige knap 440 deltagere. Foto: Karin Lorenzen
Tønderløbet havde i år lige knap 440 deltagere. Foto: Karin Lorenzen
Tønderløbet havde i år lige knap 440 deltagere. Foto: Karin Lorenzen
Tønderløbet havde i år lige knap 440 deltagere. Foto: Karin Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce