Annonce
forside

Tøndermarskinitiativet

Læserbrev: Da det tilsyneladende kniber med at få stabile ansættelser i stand til Tøndermarskinitiativet, foreslår jeg, at man straks stopper det projekt.

Det må dog siges at Byfonden har været en god ting for Højer, idet utallige huse med hjælp fra Byfonden har fået nyt tag eller økonomisk støtte til andre vedligeholdelsesarbejder.

Ved at stoppe Tøndermarskinitiativet nu, kunne man forhindre den meningsløse nedrivning af Marsk Møblers bygningsmasse og ligeledes forhindre at Vidåslusen og Lægan pumpestation bliver ruineret.

Angående Marsk Møbler vil jeg foreslå, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne brugte lidt af vinterferien til at kigge på, hvad de er ved at anrette ved at have stemt for en nedrivning af bygningerne, der er købt for cirka 2,5 millioner kroner.

På nuværende har Tøndermarskprojektet resulteret i, at Højer nu i over to et halvt år har ligget hen på en skandaløs måde (Storegade), hvor det værste er, at det skandaløse ikke kan genoprettes.

Nu arbejder man hen på, at borgerne i Højer skal bruges som en slags forsøgskaniner i forbindelse med affaldshåndtering og med overfladevand.

Det vil i bedste fald bevirke store gener for den lokale befolkning og i værste fald bevirke modløshed og fraflytning fra byen.

Allerede på nuværende er der næsten ingen huse i Højer, der ikke er til salg.

Den nylig vedtagne "udviklingsplan" for byen giver ikke meget håb for fremtiden i Højer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];