Annonce
Tønder

Tønders efterskoler: Godt fyldt op i en coronatid

Der bliver endnu mere trængsel på årets dansehold på Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster. Ligesom kommunens øvrige efterskoler, melder Sine alle pladser optaget. Arkivfoto: André Thorup
Billedet er det samme næsten hele vejen rundt. Seks af syv efterskoler i Tønder kommune underviser for fulde elev-huse i det kommende skoleår. Dermed er frygten for negative konsekvenser af corona-krisen gjort til skamme.
Annonce

TØNDER: Hvis Tønders syv efterskoler i løbet af foråret har frygtet for elevinteressen på grund af corona-krisen, er den frygt gjort til skamme. Seks af de syv efterskoler i kommunen melder om fyldte værelser her op til weekenden, hvor elever fra hele landet ankommer. På Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster, er der ovenikøbet tale om et rekordstort antal elever.

-  Vi har lavet en strategi tilbage i 2018, hvor vi i løbet af tre år ville nå op på 300 elever. Sidste år var vi godt 280, og i år er vi godt og vel 290, fortæller forstander Peter Bruhn Jepsen, Sportsefterskolen Sine.

Annonce

Alt optaget

Samme melding kommer fra Agerskov Efterskole, hvor forstander Lars Kristensen også melder alt optaget.

- Der begynder 161 elever. Det er fuldt hus, fortæller Lars Kristensen, som tilføjer, at der de senere år har været knap 160 elever, så også her er succesen hjemme.

Også på Rejsby Europæiske Efterskole tager man imod det antal elever, man har plads til. Her begynder 146 unge mennesker, med blikket stift rettet mod internationale forhold.

-  I nedlukningsperioden fik vi ingen tilmeldinger, men så er det gået rigtig fint efter, så vi er faktisk fyldt op, fortæller forstander Karsten Friis, som tilføjer, at skolen har elever fra flere lande, blandt andre USA, Sverige og Danmark.

På Emmerske Efterskole, som er en efterskole der er målrettet børn med indlæringsvanskeligheder, er der heller ikke plads til flere elever.

- Jamen, der har vi fuldt elevhold, det vil sige 95 elever, oplyser forstander Thomas Lyhne, som tilføjer, at man ikke har mærket coronatiden på elevtallet.

- Vi er en efterskole for ordblinde og der er vores efterskole er lidt speciel, og det behov er der jo alligevel, siger Thomas Lyhne.

På Højer Efterskole er der også kun tilfredshed at spore.

- Der er ên, jeg har rundvisning med i morgen, så vi forventer faktisk , at der er er 81 elever, der starter. Og det er faktisk seks over budgetteret, melder  forstander på Højer Efterskole, Mads Heegaard Hansen.

Forstander Jørn Nørgaard på Løgumkloster Efterskole, som hviler på et kristent grundlag, har også oplevet en stigning.

- Vi er gået op for andet år i træk med en stigning til 77, hvor der sidste år var 65. Det skal dog ses på en række år med "grimme" elevtal, fortæller Jørn Nørgaard, som er godt tilfreds, men gerne vil have endnu flere elever.

Den eneste af de syv efterskoler i  Tønder kommune, som har vigende elevtal, er Højer Design Efterskole. Her fortæller forstander Kirsten B. Hansen, at man har indskrevet 90 elever.

- Jeg havde håbet på 110. Tidligere har vi haft 126, men det her skyldes nok corona. Og så er der jo flere og flere efterskoler, som tilbyder e-sport (som er et af efterskolens to hovedfag, red.), fortæller Kirsten B. Hansen

Annonce

Succes på trods af corona

På flere af de øvrige efterskoler lægger forstanderne da heller ikke skjul på, at forårets nedlukning gav anledning til en vis frygt for, hvordan det ville gå med indskrivningen før sommerferien. Men ikke på Sportsefterskolen Sine i Løgumkloster.

- Det, der er overraskende, er, at vi slet ikke har kunnet mærke det på elevoptaget.  Det, vi har kunne mærke, er,  det antal elever som formentlig var skrevet op flere steder, og som måske havde en anden efterskole højere på listen - at det er steget. Sidste år var det oppe på 100, i år er det 167. Men vi er fyldt alligevel, så der har ikke været dalende efterspørgsel, siger Peter Bruhn Jepsen.

Alle syv efterskoler meddeler samstemmende, at man følger alle de påbud og forskrifter om corona-forholdsregler, som myndighederne forlanger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce