Annonce
Tønder

Tønders eneste legetøjsbutik lukker

Snart er det slut med at handle hos BR i Tønder.Arkivfoto

BR-butikken i Tønders gågade er blandt de 10 butikker i Danmark, der må lukke i et forsøg på at skabe overskud i legetøjskæden.

Tønder: Snart er den sidste Spiderman langet over disken, og den sidste gave pakket ind hos BR i gågaden i Tønder.

Det står klart, efter at BR-kædens ejere, Top-Toy, fredag eftermiddag meldte ud, at de lukker 10 BR-butikker landet over for at forsøge at få bedre lønsomhed i legetøjskæden.

Grunden til, at Top-Toy, som i øvrigt er Nordens største legetøjskæde, nu lukker butikker, skal findes i forbrugernes ændrede måder at købe legetøj på, lyder forklaringen blandt andet i den udsendte pressemeddelelse. Top-Toy har samtidig begæret skifteretten om rekonstruktion.

Målet med rekonstruktionen er at få færre og mere moderne butikker, samt at blive mere konkurrencedygtig og effektiv på handel med legetøj online.

Konsekvensen bliver altså, at blandt andet butikken i Tønder må lukke, og at op mod 450 fuldtidsansatte på tværs af hele virksomheden kan blive berørt.

I Danmark lukker 10 butikker, mens de resterende 87 stadig vil stå klar med legetøj til de danske børn.

- Det er trist og beklageligt, at vi må sige farvel til dygtige kollegaer, der alle har kæmpet hårdt for at gøre Top-Toy til en sund forretning. Men nu må vi fokusere på at skabe et stærkt Top-Toy på fundamentet af virksomhedens mange sunde dele og den strategi, vi allerede er langt med, siger administrerende direktør i Top-Toy, Per Sigvardsson.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Top-Toy omkring, hvornår butikken har sidste åbningsdag.

Annonce

Lukning af BR i Tønder

BR i Tønder ejes af Nordens største legetøjskæde Top-ToyTop-Toy driver i dag 226 BR-butikker samt 72 Tous'R'Us-varehuse i Norden.

Kæden omsatte i seneste regnskabsår for lidt mere end tre milliarder kroner. Forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti berøres ikke af situationen.

Udover Tønder lukker BR-butikkerne i Herlev, Hellerup, Vejle, Kolding, Holbæk, Søborg, Middelfart, City-Vest Århus og Magasin Århus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce