Annonce
Tønder

Tønders eneste legetøjsbutik lukker

Snart er det slut med at handle hos BR i Tønder.Arkivfoto

BR-butikken i Tønders gågade er blandt de 10 butikker i Danmark, der må lukke i et forsøg på at skabe overskud i legetøjskæden.

Tønder: Snart er den sidste Spiderman langet over disken, og den sidste gave pakket ind hos BR i gågaden i Tønder.

Det står klart, efter at BR-kædens ejere, Top-Toy, fredag eftermiddag meldte ud, at de lukker 10 BR-butikker landet over for at forsøge at få bedre lønsomhed i legetøjskæden.

Grunden til, at Top-Toy, som i øvrigt er Nordens største legetøjskæde, nu lukker butikker, skal findes i forbrugernes ændrede måder at købe legetøj på, lyder forklaringen blandt andet i den udsendte pressemeddelelse. Top-Toy har samtidig begæret skifteretten om rekonstruktion.

Målet med rekonstruktionen er at få færre og mere moderne butikker, samt at blive mere konkurrencedygtig og effektiv på handel med legetøj online.

Konsekvensen bliver altså, at blandt andet butikken i Tønder må lukke, og at op mod 450 fuldtidsansatte på tværs af hele virksomheden kan blive berørt.

I Danmark lukker 10 butikker, mens de resterende 87 stadig vil stå klar med legetøj til de danske børn.

- Det er trist og beklageligt, at vi må sige farvel til dygtige kollegaer, der alle har kæmpet hårdt for at gøre Top-Toy til en sund forretning. Men nu må vi fokusere på at skabe et stærkt Top-Toy på fundamentet af virksomhedens mange sunde dele og den strategi, vi allerede er langt med, siger administrerende direktør i Top-Toy, Per Sigvardsson.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Top-Toy omkring, hvornår butikken har sidste åbningsdag.

Annonce

Lukning af BR i Tønder

BR i Tønder ejes af Nordens største legetøjskæde Top-ToyTop-Toy driver i dag 226 BR-butikker samt 72 Tous'R'Us-varehuse i Norden.

Kæden omsatte i seneste regnskabsår for lidt mere end tre milliarder kroner. Forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti berøres ikke af situationen.

Udover Tønder lukker BR-butikkerne i Herlev, Hellerup, Vejle, Kolding, Holbæk, Søborg, Middelfart, City-Vest Århus og Magasin Århus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce