Annonce
Tønder

Tønders eneste legetøjsbutik lukker

Snart er det slut med at handle hos BR i Tønder.Arkivfoto

BR-butikken i Tønders gågade er blandt de 10 butikker i Danmark, der må lukke i et forsøg på at skabe overskud i legetøjskæden.

Tønder: Snart er den sidste Spiderman langet over disken, og den sidste gave pakket ind hos BR i gågaden i Tønder.

Det står klart, efter at BR-kædens ejere, Top-Toy, fredag eftermiddag meldte ud, at de lukker 10 BR-butikker landet over for at forsøge at få bedre lønsomhed i legetøjskæden.

Grunden til, at Top-Toy, som i øvrigt er Nordens største legetøjskæde, nu lukker butikker, skal findes i forbrugernes ændrede måder at købe legetøj på, lyder forklaringen blandt andet i den udsendte pressemeddelelse. Top-Toy har samtidig begæret skifteretten om rekonstruktion.

Målet med rekonstruktionen er at få færre og mere moderne butikker, samt at blive mere konkurrencedygtig og effektiv på handel med legetøj online.

Konsekvensen bliver altså, at blandt andet butikken i Tønder må lukke, og at op mod 450 fuldtidsansatte på tværs af hele virksomheden kan blive berørt.

I Danmark lukker 10 butikker, mens de resterende 87 stadig vil stå klar med legetøj til de danske børn.

- Det er trist og beklageligt, at vi må sige farvel til dygtige kollegaer, der alle har kæmpet hårdt for at gøre Top-Toy til en sund forretning. Men nu må vi fokusere på at skabe et stærkt Top-Toy på fundamentet af virksomhedens mange sunde dele og den strategi, vi allerede er langt med, siger administrerende direktør i Top-Toy, Per Sigvardsson.

Det har ikke være muligt at få en kommentar fra Top-Toy omkring, hvornår butikken har sidste åbningsdag.

Annonce

Lukning af BR i Tønder

BR i Tønder ejes af Nordens største legetøjskæde Top-ToyTop-Toy driver i dag 226 BR-butikker samt 72 Tous'R'Us-varehuse i Norden.

Kæden omsatte i seneste regnskabsår for lidt mere end tre milliarder kroner. Forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti berøres ikke af situationen.

Udover Tønder lukker BR-butikkerne i Herlev, Hellerup, Vejle, Kolding, Holbæk, Søborg, Middelfart, City-Vest Århus og Magasin Århus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Kylling og klovne i Slotsgade

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

Indbrudstyve smed PH-lamper fra sig

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];