Annonce
Læserbrev

Tønders grønne profil- svar til Mathias Knudsen

Læserbrev: At Mathias Knudsen (V) skriver (læserbrev i avisen den 23. november, red.) at Tønder Kommune er selvforsynende med strøm, er en sandhed med modifikationer. Det er rigtigt, at Tønder kommune, forstået som hele kommuner er selvforsynende med grøn strøm.

Det er dog ikke det samme som, at Tønder Kommune i forståelsen, rådhus, forvaltninger, institutioner med videre er selvforsynende.

I de netop afsluttede budgetforhandlinger ønskede et flertal kommunalbestyrelsen ikke, at Tønder Kommune skulle bruge penge på grøn strøm.

Det er da glædeligt, at der nu udarbejdes en business case, som skal belyse konsekvenserne ved at udskifte kommunens køretøjer til el-biler. Det er godt, at vi nu med de tre elbiler som socialpsykiatrien i Tønder kommune har haft siden 2016, har et erfaringsgrundlag at tage beslutning ud fra, når leasingaftalerne på kommunens biler skal fornyes i 2020.

Såfremt man måtte beslutte sig for at udskifte kommunen biler med elbiler, giver det set fra Enhedslistens synspunkt mest mening også at beslutte, at Tønder Kommune fremover køber grøn strøm.

Hele udgangspunktet for den artikel, som blev bragt i JydskeVestkysten, var et læserbrev fra mig. Inddragelsen af eksemplerne vedrørende elbiler i Odense og Sønderborg, stammer ikke fra mig. Det er JV som på eget initiativ har skrevet om dette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce