Annonce
112

Tørstig tyv gik efter vinen – smadrede ruden med en flise

Spritbilist, en bilist med stoffer eller medicin i blodet og indbrud. Dagens døgnrapport byder på lidt af hvert. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Fredericia: Fra en villa på Blåbærvej i Taulov er der i løbet af weekenden forsvundet otte flasker vin. Mellem fredag klokken 11 og søndag 12.30 har ukendte gerningsmænd smadret en rude i det sydvestvendte vindue. Det har de gjort med en flise, som de smed gennem ruden. Politiets døgnrapport melder intet om, hvorvidt der var tale om unik eller dyr vin.

Mandag 01.44 gik alarmen på en virksomhed i Dronningensgade. Her kunne man efterfølgende konstatere, at der var forsøg på indbrud og tyveri. Et vindue var blevet brudt op med et 18 millimeter langt element – formentlig et koben. Fra stedet havde man forsøgt at stjæle syv stole af ukendt mærke, men det fremgår umiddelbart af døgnrapporten, at det ikke lykkedes for tyvene at få stolene med sig.

En 33-årig fredericiansk mand skulle have ladet bilnøglerne blive hjemme natten til mandag. Klokken 01.10 blev han stoppet af en patrulje på Chr. Winthers Vej, og en patruljes mistanke om, at manden var påvirket af enten stoffer eller medicin, viste sig at holde stik. Det er han derfor sigtet for.

En 75-årig mand er ligeledes blevet sigtet af politiet. Det skete lørdag eftermiddag kort før klokken 16. I Købmagergade blev den ældre herre stoppet, og han fik lov til at blæse i alkometeret. Det viste over de tilladte 0,5 – og han er nu sigtet for spritkørsel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce