Annonce
Varde

Tab for lille by at kommune lukker døgninstitution

Marianne Fjord synes, at lukningen af Tippen er værst for børnene, men det kan også gå ud over Ansager. Foto: Morten Nielsen

Politikernes opsigtsvækkende beslutning om at lukke Tippen er værst for børnene, mener beboer i Ansager. Men det er heller ikke godt for byen og skolen, som døjer med faldende elevtal.

Ansager: - Min datter på 15 år har gået i klasse med flere af de børn, som har været i døgnbehandlingen. Det har altid været søde og høflige børn, siger Marianne Fjord, 52 år, fra Ansager.

Hun undrer sig over historierne om, at der muligvis er en gruppe børn på den nærliggende døgninstitution Tippen, der har taget magten fra personalet i en grad, så der måtte politibeskyttelse til. Men et faktum er det i hvert fald, at politikerne i Varde Kommune finder situationen så alvorlig, at det fredag blev besluttet at lukke Tippen.

- Det kan vel også betyde, at Ansager Skole mister elever, siger Marianne Fjord.

I forvejen er der risiko for, at skolen i den lille by mister de ældste klasser på grund af vigende elevtal.

- Men det er værst for børnene på Tippen, siger Marianne Fjord.

Rie Starup til højre er bekymret over det tilsyneladende manglende tilsyn. Hun er kunde i genbrugsbutikken med Amona Hansen fra Skovlund og Agnes Starup fra Holsted. Foto: Morten Nielsen

Heidi Thisted, 42 år, er frisør i byen, og hun har også været næstformand i den nu lukkede Ansager Bokseklub.

- Vi har haft medlemmer - både drenge og piger - der kom fra døgninstitutionen. Vi var glade for dem som medlemmer. Nogle af børnene fra Tippen var ude at bokse kampe.

- Der har også været flere af børnene hjemme hos os. Jeg har aldrig mærket til, at der skulle være problemer på Tippen, siger Heidi Thisted, der selv er mor til fem børn.

Købmand Karl Jørn Zeerow Sørensen har aldrig haft problemer med unge fra Tippen eller unge i det hele taget. Foto: Morten Nielsen

Købmand havde lidt salg

Købmand Karl Jørn Zeerow Sørensen har aldrig bemærket, at der skulle være problemer blandt byens unge.

- Der kommer jo nogle og handler her. Jeg ved ikke, hvem der er fra Tippen, og hvem der ikke er. Det eneste, jeg har mærket til Tippen, er, at pædagogerne kommer og henter medicin til børnene, siger Karl Jørn Zeerow Sørensen, som bestyrer et apoteksudsalg i købmandsbutikken.

Heidi Thisted er tidligere næstformand i bokseklubben, som fik medlemmer fra Tippen. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Bekymring over tilsyn

I genbrugsbutikken på Torvet går snakken også om den drastiske beslutning at lukke Tippen, som har skole for børn med særlige behov og døgninstitution.

- Det er da bekymrende, at der ikke har været mere tilsyn med Tippen, siger Rie Starup, Ansager, 64 år, som er lærer, men på efterløn.

Hun håber, at politikernes beslutning om at lukke hviler på et rigtigt grundlag, men har været noget rystet over sagen.

Det er selvfølgelig også arbejdspladser lokalt, der nu går tabt, når Tippen lukker, lyder det fra genbrugsbutikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce