Annonce
Sønderjyske Ishockey

Tabte stort comeback på gulvet: Nu har SønderjyskE ryggen mod muren

SønderjyskE har nu ryggen mod muren inden den femte semifinale på fredag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
SønderjyskE leverede et stort comeback, men tabte det hele på gulvet i den fjerde semifinale mod Rungsted tirsdag aften. Nede med 0-2 fik holdet kæmpet sig flot tilbage, men endnu gang blev for mange brændte chancer kostbare, da Rungsted løb med sejren til sidst.

JV I VOJENS: Nede med 0-2 i tredje periode så det sort ud for SønderjyskE, men holdet kæmpede og kæmpede og fik udlignet kort før tid. Simionis tropper tabte dog det hele på gulvet, da Rungsted med to minutter tilbage scorede sejrsmålet til 3-2.

Dermed er SønderjyskE tvunget til at vinde de sidste tre semifinaler.

Kampen i tal

SønderjyskE - Rungsted Seier Capital 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)

0-1 Nichlas Hardt ass. Morten Jensen, Charlie Sarault (23:39) 0-2 Shane Hanna, ass. Tim Daly, Hampus Gustafsson (45:24) 1-2 Rasmus Lyø ass. Mike Little, Brendan Harms (50:47) 2-2 Matt Prapavessis, ass. Matt Salhany, Emil Bejmo (53:51) 2-3 Hampus Gustafsson, ass. Nikolaj Murholt Rosenthal (55:13)

Udvisninger

SønderjyskE 2x2, Rungsted Seier Capital 5x2

SønderjyskE kom stærkt fra start og lagde et tungt pres på gæsternes mål, og i flere omgang var det lige ved at blive til store muligheder. Tætteste på var Emil Bejmo, der efter fem minutter lige præcis ikke kunne nå frem til en løs puck. Han skulle dog komme endnu tættere kort efter.

Det blev ved lige ved og næsten i kampens indledning, og langsomt arbejdede Rungsted sig mere ind i opgøret, dog uden at sætte Patrick Galbraith på de store prøver i værternes mål.

Ingen af de to hold spillede specielt godt i de første 10 minutter, og havde svært ved for alvor at få spillet til flyde, men netop som halvdelen af første periode var gået, fik Mathias Borring Hansen en kæmpe mulighed. Desværre for hjemmeholdet sad svenskerens afslutning fra kort afstand lige på Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet.

Det var den klart største mulighed i en målløs og begivenhedsfattig første periode. De første 20 minutter fik dog en træls afslutning for SønderjyskE. Bare tre sekunder før pausesignalet, røg Cameron Brown en tur i straffeboksen. Netop et par dumme udvisninger endte med at blive kostbare, da de lyseblå søndag tabte den tredje semifinale med 3-4.

Skarpheden mangler stadig

Den største mulighed i Rungsteds powerplay tilfaldt paradoksalt nok hjemmeholdet. Steffen Frank opsnappede en jammerlig pasning i gæsternes opspil, strøg afsted mod gæsternes mål og sendte pucken på indersiden af stolpen. Desværre sprang den tilbage i spil i stedet for i mål.

Det virkede til at sætte lidt gang i løjerne, for kort efter var det gæsterne, der kom frem til en gigantisk chance, men pucken blev hamret over mål fra kort afstand. Det blev den til gengæld ikke kort efter, for det var Rungsted, der først fik slettet nullet på måltavlen.

Morten Jensen skød på mål langt udefra, og inde foran mål styrede Nichlas Hardt pucken mellem benene på Patrick Galbraith og ind i nettet til 1-0. Elegant lavede af Hardt, der har været et kedeligt bekendtskab for sønderjyderne i semifinaleserien.

Det tvang hjemmeholdet fremover isen, men det var utroligt svært for Vojens-mandskabet at komme igennem gæsternes stærke defensiv. Efter 12 minutter af anden periode lykkedes det, da Victor Rollin Carlsson fandt en helt fri William Boysen foran mål. Han fik sendt en god afslutning afsted, men Cristopher Nielstorp hev en fremragende redning ud af ærmet og holdt pucken ude af nettet.

Et halvt minut før pausen var SønderjyskE igen tæt på via et dansk-svensk samarbejde. Denne gang var det Emil Bejmo, der fandt en fri Steffen Frank, men heller ikke denne gang lykkedes det hjemmeholdet, at bringe balance i regnskabet, og så kunne gæsterne tage 1-0-føringen med ud til tredje periode.

Kanonmål og kæmpe comeback

SønderjyskE startede tredje periode i powerplay efter blev Rungsted ramt af en udvisning efter tiden løb ud før pausen. Her fik Brendan Harms alletiders mulighed for at udligne, da canadieren modtog en glimrende pasning fra Martin Eskildsen, men endnu gang blev det blot til en kæmpe afbrænder.

Det var det fjerde sønderjyske powerplay i kampen, der løb ud i ingenting.

Den effektiv hjemmeholdet manglede, den havde gæsterne til gengæld. Seks minutter inde i tredje periode fordoblede Shane Hanna Rungsteds føring, da han langt udefra sendte et drøn af et slagskud helt op i målhjørnet.

Shane Hannas drømmescoring inspirerede åbenbart værternes Rasmus Lyø, for fem minutter senere fik back-profilen sendt et missil op i det lange målhjørne, og bankede spændingen helt tilbage i opgøret. Men det blev bedre.

Matt Salhany sendte en afslutning på mål, og returen landede lige foran Matt Prapavessis, der udlignede til 2-2. Fantastisk comeback af SønderjyskE, men det holdt kun ganske kort.

Føringen kom nemlig hurtigt tilbage på Rungsted-hænder. Hampus Gustafsson fandt plads i venstre side og fra en lidt spids vinkel hamrede han pucken hen over Patrick Galbraiths skulder til 3-2.

Det blev også kampens resultat, og dermed har SønderjyskE nu kniven for struben inden den femte semifinale i Rungsted på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce