Annonce
Læserbrev

Tabu-bruch

Annonce

Læserbrev: Alle partier også die Linke, som udspringer, af det tidligere kommunistparti i DDR sagde det var et ”Tabu-bruch” da en Fri-demokrat (FDP) i Thüringer- landdagen lod sig vælge til Ministerpræsident.

Det var en helt normal hemmelig stemmeafgivning, for at vælge en Ministerpræsident. Tabubruddet skete først da blandt andet forbundskansler Merkel i et interview, 2.000 km fra Berlin, i det mørkeste Afrika siger ”Das mus rückgängig gemacht verden” i en pressekonference.

Det er et parlament i Thüringen, som er blevet sammensat af vælgerne den 27. oktober 2019 forgodt 5 måneder siden. Og der var linet op til at, stemme om en ministerpræsident fra De Linke, efter mange måneders forhandlinger, imellem Linke, Socialdemokraterne og de Grønne/Bundnis 90, som havde resulteret i en koalition imellem disse tre partier, som ikke selvstændig rådede over et flertal i landdagen. Valget skulle bekræftes i Landdagen. Det lykkedes ikke, da stemmerne, fra den borgerlige lejr, Merkels CDU, AFD og FDP samlede sig om FDP-kandidaten, så han blev valgt. Og selvom det er en hemmelig afstemning, så ved alle det er stemmerne fra AFD, som har gjort FDP manden til ministerpræsident!

Det ville have været en helt normal valghandling og resultatet accepteret, i ethvert andet parlament, hvis det ikke netop havde været i Merkels Tyskland.

Vælgeren må virkelig følt sig tilsidesat i Thüringen – vraget, som andenrangs vælgere, stemmer og mandater. Hvad er det dog for et demokrati og demokrati forståelse der hersker i Tyskland her 75 år efter krigens afslutning. Måske frygten for at en ny Adolf lurer lige om hjørnet? En ringe tillid til det vælgerfolk, man blandt andet også selv er valgt af. Det siger måske mere om dagens politikere i Tyskland, fra de såkaldte ansvarlige partier, som uden at kny mener det er mere acceptabelt at bygge flertal på de Linke, som var en del af urets-staten DDR i en anden forklædning og fortsat benægter den uret der bevislig skete imod systemkritikere og folk som ville forlade DDR. End det som vælgerne har bestemt frit og uden snyd i 2019 ved deres kryds. Forståelse – manglende respekt for vælgernes afgørelse er en mangelvare i Tyskland. Den tidligere statsminister i Danmark Poul Schlüter, sagde: ” Vælgerne er altid de klogeste” - ”Også når man ikke altid kan forstå deres valg.”

Hans Peter Toft
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce