Annonce
Læserbrev

Tabu-bruch

Læserbrev: Alle partier også die Linke, som udspringer, af det tidligere kommunistparti i DDR sagde det var et ”Tabu-bruch” da en Fri-demokrat (FDP) i Thüringer- landdagen lod sig vælge til Ministerpræsident.

Det var en helt normal hemmelig stemmeafgivning, for at vælge en Ministerpræsident. Tabubruddet skete først da blandt andet forbundskansler Merkel i et interview, 2.000 km fra Berlin, i det mørkeste Afrika siger ”Das mus rückgängig gemacht verden” i en pressekonference.

Det er et parlament i Thüringen, som er blevet sammensat af vælgerne den 27. oktober 2019 forgodt 5 måneder siden. Og der var linet op til at, stemme om en ministerpræsident fra De Linke, efter mange måneders forhandlinger, imellem Linke, Socialdemokraterne og de Grønne/Bundnis 90, som havde resulteret i en koalition imellem disse tre partier, som ikke selvstændig rådede over et flertal i landdagen. Valget skulle bekræftes i Landdagen. Det lykkedes ikke, da stemmerne, fra den borgerlige lejr, Merkels CDU, AFD og FDP samlede sig om FDP-kandidaten, så han blev valgt. Og selvom det er en hemmelig afstemning, så ved alle det er stemmerne fra AFD, som har gjort FDP manden til ministerpræsident!

Det ville have været en helt normal valghandling og resultatet accepteret, i ethvert andet parlament, hvis det ikke netop havde været i Merkels Tyskland.

Vælgeren må virkelig følt sig tilsidesat i Thüringen – vraget, som andenrangs vælgere, stemmer og mandater. Hvad er det dog for et demokrati og demokrati forståelse der hersker i Tyskland her 75 år efter krigens afslutning. Måske frygten for at en ny Adolf lurer lige om hjørnet? En ringe tillid til det vælgerfolk, man blandt andet også selv er valgt af. Det siger måske mere om dagens politikere i Tyskland, fra de såkaldte ansvarlige partier, som uden at kny mener det er mere acceptabelt at bygge flertal på de Linke, som var en del af urets-staten DDR i en anden forklædning og fortsat benægter den uret der bevislig skete imod systemkritikere og folk som ville forlade DDR. End det som vælgerne har bestemt frit og uden snyd i 2019 ved deres kryds. Forståelse – manglende respekt for vælgernes afgørelse er en mangelvare i Tyskland. Den tidligere statsminister i Danmark Poul Schlüter, sagde: ” Vælgerne er altid de klogeste” - ”Også når man ikke altid kan forstå deres valg.”

Annonce
Hans Peter Toft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce