Annonce
Billund

Tag dine fotografier med på arkivet

Lokalarkivet indbyder folk til at tage deres gamle fotoalbum med. Fotoet her er fra Borgergade. Arkivfoto: Grindsted Lokalhistorisk Arkiv

Grindsted: Arkivet holder åbent hus i 10. Klasse Centret på Tinghusgade 16 lørdag 25. januar om eftermiddagen mellem kl. 13 og 16. En af overskrifterne for eftermiddagen vil være "Må vi se dit fotoalbum?", lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi håber, at mange af Grindsteds borgere vil medbringe fotos med relevans for lokalområdet, hvad enten det drejer sig om begivenheder, mennesker eller steder. Arkivet forestiller sig, at man sætter sig i små grupper til en uformel rundbordssnak og forhåbentlig opfriskning af gamle minder. Det er vigtigt, at lokalhistorien bliver bevaret, så derfor er arkivets medarbejdere spændte på, om de må tage kopier af nogle af fotografierne – selvfølgelig med ejernes tilladelse.

Arkivet vil vise forskellige ting fra gemmerne, for eksempel vil der være en udstilling om Borgergade i mellemkrigstiden. Avissamlingen i kælderen er åben. Her er aviser tilbage til 1918. Hele eftermiddagen vil der desuden køre forskellige lysbilledserier. Der vil være to kortere foredrag.

Arkivet opfordrer folk til at besøge hjemmesiden: grindstedarkivet.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce