Annonce
Vejen

Tag et kig indenfor: Julebror har skabt ægte julestemning på populært hotel

Benny Lillelund fra Lillelunds Julemuseum har brugt mange timer de seneste uger på at få Hotel Skibelund Krat i den helt rigtige julestemning. Nu har julebroren hængt det sidste pynt på træet, og alle parter er tilfredse med resultatet.

Vejen: Der er julekugler, dekorationer og smukke kranse i vinduer og på hylder nærmest uanset, hvor man kigger hen.

Hotel Skibelund Krat er blevet gjort juleklar i en grad, så december bare kan komme an. Og bag udsmykningen står den ene halvdel af de lokale julebrødre, Benny Lillelund.

- Jeg har været meget inspireret af krattet og omgivelserne udenfor, som jeg har forsøgt at få ind i mine juleopsætninger, fortæller han.

Annonce

Hotellet har givet Benny Lillelund frie hænder til at udfolde sine kreative evner. Derfor har julebroren også selv truffet beslutningen om at fravælge de traditionelle røde nisser til fordel for et mere moderne udtryk.

Temaet for hele projektet er 'juledrømme og håb og gyldne tider', og Benny Lillelund har gjort sig mange tanker om sit juleunivers.

Benny Lillelund har pyntet flot op på Hotel Skibelund Krat. Temaet er 'juledrømme og håb og gyldne tider', og der er taget udgangspunkt i farverne grøn, blå og orange. - Jeg har valgt en mere moderne stil for at vise, at jeg også kan mestre det, fortæller Benny Lillelund. Foto: Jacob Schultz

- Jeg tror, at det er lige det, vi har brug for i øjeblikket. I en tid med corona skal vi give en masse kærlighed til hinanden. Derfor har jeg blandt andet brugt den grønne farve, som er håbets farve. Vi skal huske hinanden på, at vi altid nok skal komme ud på den anden side, for sådan har det også været i mit personlige liv. Jeg håber, at julen kan få os til at nyde hinanden og de små øjeblikke.

Juleudsmykning høster ros

Det er ikke mere end et par dage siden, at Benny Lillelund hang de sidste glimtende stjerner på juletræet. Og udsmykningen falder da også i god jord hos Maria Birkholm, der er en af hotellets indehavere.

- Det er super flot. Det er lidt utraditionelt med alle farverne, men det kan vi jo rigtig godt lide. Og jeg synes, at det er ret fint med den kontrast, der er mellem juleudsmykningen her og så Lillelunds Julemuseum, hvor der er masser af røde julenisser, siger hun.

Annonce

Et større samarbejde

Benny Lillelunds julepyntning er en del af et samarbejde mellem Hotel Skibelund Krat og julebrødrene.

En enkelt dag i november og på udvalgte dage i december holder julebrødrene og hotelindehaverne nemlig "Julemiddag i krattet" og "Søndags-julebuffet".

På Hotel Skibelund Krat får gæsterne først serveret mad, der emmer af jul, og når maverne er fyldte, sluttes dagen af med en tur på Lillelunds Julemuseum.

For Benny Lillelund har opgaven givet ham mod på meget mere - nu drømmer han om at sprede sin julemagi i større lokaler.

- Drømmen er at pynte endnu større op. Jeg har altid haft et ønske om at pynte op på store store, smukke og historiske steder, og rigtig gerne Sønderskov Slot næste gang, siger han.

Restauranten på Hotel Skibelund Krat emmer af julestemning. Pynten har Benny Lillelund enten samlet ind over tid eller været ude og købe til formålet. Julebroren fortæller, at han samlet set har brugt cirka 7000-8000 kroner på det hele. Foto: Jacob Schultz
Stenfiguren er en gammel rekvisit fra Nordisk Film. Benny Lillelund faldt for den, i det øjeblik han så den, men han skulle overtale sin bror Brian Lillelund for at få lov til at tage den med hjem. Nu står den med og pynter på Hotel Skibelund Krat. Foto: Jacob Schultz
Benny Lillelunds juleopsætninger er inspireret af håbet og naturen. Han fik ideen til dem, da han vandrede rundt i krattet, som han har forsøgt at fortolke i sine kreationer. Foto: Jacob Schultz
Fra det øjeblik man træder ind på Hotel Skibelund Krat, bliver man mødt af Benny Lillelunds juledekorationer. De har taget ham alt fra en times tid til syv timer at lave. Foto: Jacob Schultz.
Benny Lillelund fra Lillelunds julemuseum og indehaverne af Hotel Skibelund Krat Maria Birkholm (th.) og Michael Larsen har indgået et samarbejde her henover julen. På udvalgte torsdage og fredage i december kan man bestille en julemiddag, hvor gæsterne først får serveret mad i hotellets restaurant, mens aftenen sluttes af med en tur på julemuseet. Samme koncept har de ligeledes lavet med en søndagsbuffet. Foto: Jacob Schultz
- Jeg er stolt over at have fået lov til at gå solo, og at jeg har løftet den her opgave alene, siger Benny Lillelund, der normalt har sin bror Brian Lillelund ved sin side. Langt væk har brormand dog ikke været, for han har fået job som opvasker på Hotel Skibelund Krat. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny webshop satser på nyt og brugt: Per reparerer også cykler

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Esbjerg

Det Faglige Hus runder 175.000 medlemmer to år før tid: Er nu storebror på gul stue

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Erhverv

Væveri vokser med 600 kvadratmeter: - Vi gik på jagt efter den rette entreprenør på nettet

Sønderborg

Arrangører afliver byfest: Derfor kører karrusellen ikke længere

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Kolding For abonnenter

Martin har haft op mod 120 rejsedage om året: - Min kuffert er mit værksted og mit kontor

Sønderborg

Brand i lejlighed i Nørager: Person indlagt med mulig røgforgiftning

Annonce