Annonce
Sønderborg

Tag et pust fra juleriet med Musik i Privaten

Avnbøl. I forbindelse med "Musik i Privaten"-arrangementer kan man opleve Chaplins musik mandag 16. december kl. 19.30 i Avnbøl.

Har du lyst til at genhøre musikken fra Chaplins skønne film med dygtige musikere mens der nydes tapas, kaffe og kage i private rammer, så har du muligheden denne december aften, hvor Martha Petri på cello og organisten Frank Laue på klaver fremfører skønne arrangementer af de kendte Chapling-melodier.

Servering: tapas, kaffe og kage. Tilmelding: mobil 6094 2758.

I det nye år kan man komme til koncert med HJOL fredag 17. januar kl. 19 i Svenstrup på Nordals

Har du endnu ikke oplevet Musik i Privaten, så får du muligheden for at deltage i den sidste koncert i denne omgang, når HJOL på to akustiske guitarer giver den gas med covernumre fra Chuck Berry, Malurt, Allan Olsen, Kim Larsen, Springsteen med flere. Bag HJOL gemmer sig Henrik Johansson og John Olesen. Servering: Lidt godt til ganen, vin og vand. Tilmelding: mobil 4098 9289.

Der betales en beskeden entré til koncerterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hul igennem til ny vandrutsjebane

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce