Annonce
Vejen

Tag hensyn til hinanden i trafikken

Formand for Læborg Lokalråd, Steen Søndergaard Nielsen, ved de opsatte skilte på strækningen mellem Læborg og Lindknud. Foto: Vejen Kommune
Vejen Kommune er med i en ny kampagne, der appellerer til bilister og cyklister om at dele vejen.
Annonce

VEJEN: Røde, gule og grønne skilte er placeret langs vejkanten flere steder i landet. De fortæller bilister og cyklister, at her deler de vejen, og at der er plads til begge parter, hvis de vel at mærke holder afstand til hinanden. ’Vi deler vejen’ er en ny kampagne lanceret af Transport- og Boligministeriet, Rådet for Sikker Trafik, Cyklistforbundet, Danmarks Cykle Union og FDM. Vejen Kommune er også med.

-Vi har udvalgt fire teststrækninger på henholdsvis Esbjergvej, Læborgvej, Jelsvej og Haderslevvej, da der i perioden 2015-2019 er registreret uheld, hvor en cyklist eller knallertkører er blevet påkørt bagfra, siger Anders Hørkjær Pedersen, Projekt- og trafiksikkerhedskoordinator i Vejen Kommune.

Det er afgørende, at både bilister og cyklister bliver endnu bedre til at tage hensyn til hinanden i trafikken.

Det er ofte de bløde trafikanter, der bliver klemt i trafikken. Det mærker de blandt andet på Læborgvej mellem Læborg og Lindknud. Her er der, ligesom i mange andre landdistrikter, ikke mulighed for at adskille de bløde trafikanter fra de hårde med henholdsvis kørebane, cykelstier og fortove. I stedet benyttes samme, og ofte smalle, vejnet af alle lige fra gående og vandrere til skoleelever, cyklister på både racer og mountainbike, knallerter og bilister.

-I lokalrådet arbejder vi blandt andet på at sikre vejen for vores skolebørn. Derfor er vi glade for, at kampagnen sætter fokus på, at vi deles om vejen. Det er vigtigt, at der ikke er nogen, der føler, at de har forkørselsret. Vi vil hellere, at man samarbejder om den vej, vi nu engang har til fælles, siger Steen Søndergaard Nielsen, formand for lokalrådet i Læborg.


I lokalrådet arbejder vi blandt andet på at sikre vejen for vores skolebørn. Derfor er vi glade for, at kampagnen sætter fokus på, at vi deles om vejen.

Steen Søndergaard Nielsen


Vejen Kommune oplyser, at strækningen mellem Læborg og Lindknud er medtaget som en 2 minus 1 vej i kommunens Cykelruteplan 2016-2019. Det har længe været et stort ønske fra lokalrådet i Læborg.

Der skal være plads til alle trafikanttyper på vejene. Særligt på de lange og smalle landeveje er det vigtigt, at man læser situationen og holder god afstand til den anden part, og det vil de nye skilte hjælpe med at gøre opmærksom på.

Vejen Kommune opfordrer naturligvis til, at man udviser samme hensyn på alle vejstrækninger i kommunen, selvom der ikke er opsat skilte alle steder. Det er god stil at tage hastigheden af, når man passerer en gående eller en cyklist - ligesom det er god stil at vente bag den lette trafikant, til en eventuel modkørende har passeret.

Baggrund for kampagnen

  • Siden 2009 er antallet af tilskadekomne og dræbte cyklister steget, mens antallet i samme periode erfaldet blandt øvrige trafikanter.
  • Selvom de fleste cyklistulykker sker i byerne, så sker mere end fire ud af 10 dødsulykker uden for byerne.
  • Fra 2008-2018 udgjorde påkørsler bagfra 13 procent af alledødsulykker med cyklister.
  • Cyklister giver ofte udtryk for, at de føler sig utrygge på landevejen, så hvis cyklisme skal fremmesmed cykelpendling uden for de større byer, og i højere grad udnyttelse af elcyklens potentiale, så er der behov for at se på, hvordan der kan skabes mere trygge forhold for cyklister på landevejen. Detarbejde skal Vi deler vejen kampagnen være en del af.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce