Annonce
Læserbrev

Tusind tak til Aabenraa Sygehus

Læserbrev: Jeg har gennem tre år været indlagt på Aabenraa Sygehus, fordi jeg har en tarminfektion. Sidste år ved juletid var mine infektionstal over 300 - normalt ligger de mellem 8 og 9.

Hver gang har jeg været utrolig taknemmelig for sygehusets meget professionelle personale, og jeg har hver gang takket for deres hjælp. De yder virkelig en service ud over det sædvandlige.

Men de gange, jeg har været indlagt, har jeg sådan tænkt på, hvad man kunne give andet end en æske chokolade eller en buket blomster.

Derfor kom jeg for et par dage siden til at tænke på at skrive et læserbrev til JydskeVestkysten, så personalet og befolkningen, der læser avisen, får et indblik i, hvor godt et sygehus vi har hernede i Sønderjylland.

Personalet har altid tid og overskud, selvom de ofte yder et arbejde for to personer.

Maden er dejlig frisk. Gode valgmuligheder, hvor man kan smage, det er lavet fra bunden. Det er også vigtigt, fordi der kommer mange gamle syge og underenærede, der ud over deres sygdom har brug for ekstra næring.

Man føler sig hørt af personalet og lægerne. Man føler sig tryg.

Personalet og lægerne er gode til at fortælle, hvordan ens tilstand er, og hvad de vil gøre fra dag fra dag. Hvordan ens situation er, og hvor lang tid indlæggelsen er nødvendig. Og når man bliver udskrevet, er der allerede lavet planer for, hvad der er nødvendigt for at sikre, at der er den hjælp, der er brug for, så man ikke føler sig bange for at komme hjem.

Derfor vil jeg takke Aabenraa Sygehus mange, mange gange for alt deres hjælp. Jeg håber, mange andre vil få den samme oplevelse som jeg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce