Annonce
Speedway

Tak for denne gang: Succesfuld speedwaymand trækker stikket

Steven Andersen var ikke tilfreds med sin egen indsats i fjor, og derfor havde han glædet sig rigtig meget til 2020-sæsonen, hvor han havde en idé om, at Region Varde Elitesport igen skulle op at blande sig i den absolutte top, men på grund af coronaen er ligaen endnu ikke kommet i gang. Foto: André Thorup
Steven Andersen stopper som holdleder i Region Varde Elitesport efter denne sæson. Han har blandt andet været med til at skaffe klubben to danske mesterskaber.

I de seneste fem-seks år har Region Varde Elitesport haft et af landets absolut stærkeste speedwayhold.

To gange guld og en enkelt sølvmedalje er den flotte høst. Den slags kræver naturligvis stærke kørere, men det kræver i særdeleshed også en kyndig og fast hånd hos holdlederen, hvis tingene for alvor skal spille sammen.

Og det har det altså gjort i Region Varde Elitesport, hvor holdleder Steven Andersen har gjort et fantastisk stykke arbejde, men efter denne sæson er det slut. Han er selv nået frem til, at det er bedst på den måde.

Annonce

- Jeg føler, at jeg har brug for en pause. Jeg har været en del af først Outrup og siden Region Varde Elitesport siden 2009. Det er lang tid, og jeg har brugt meget energi på det, forklarer Steven Andersen.

Han er typen, der altid taler lige ud af posen og forlanger 100 procent af sine kørere.

- Og når jeg selv føler, at jeg måske kun kan yde 80 procent, er det bare ikke holdbart. Derfor har jeg meddelt, at denne sæson bliver min sidste. Det er fuldstændig udramatisk, og jeg vil gerne fortsat være Region Varde Elitesport behjælpelig, så det er på ingen måde sådan, at jeg løber skrigende bort.

Blandt de bedste

Og Region Varde Elitesport har været meget tilfreds med Steven Andersens indsats.

- Han har været synonym med genrejsningen af klubben. Nu er vi blandt de bedste, og det har Steven bestemt en stor aktie i, siger klubdirektør Bent Juul Larsen.

Hvis speedwayligaen kommer i gang i denne sæson, bliver det med Steven Andersen som holdleder, men fra 2021 er det altså slut.

- Det bliver helt sikkert vemodigt, for jeg har jo speedway og Region Varde i blodet. Jeg vil helt sikkert stadig komme ud at kigge. Det kan jeg slet ikke lade være med, men jeg skal på ingen måde blande mig i min efterfølgers arbejde. Han skal have lov at gøre det på sin måde.

- Nu får jeg mere tid til vores tre børn, og så har fruen nok også en idé om, at jeg også skal prøve at tømme opvaskemaskinen på et tidspunkt, griner Steven Andersen.

Region Varde forventer i løbet af kort tid at kunne præsentere en ny holdleder.

DM-semifinale

Onsdag den 5. august køres DM-semifinale på Varde Motor Arena, og løbet afvikles efter de gældende corona-restriktioner. Det betyder, at der maksimalt må forsamles 500 mennesker. Region Varde Elitesport har til dette løb valgt at tilgodese sponsorer og frivillige.  


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce