Annonce
Læserbrev

Tak for opbakningen til lærlingefest

Læserbrev: Den 5. oktober havde jeg, Henry Bekke, tidl. Løjt Kirkeby El-Forretning, og min hustru, Jytte, inviteret alle firmaets tidligere lærlinge til fest.

Det var et omfattende og besværligt arbejde at finde alle, men da mester gav et fløjt, så kom alle 21 til ”biks og bajere” på Løjt Feriecenter.

Det var et imponerende fremmøde.

Mange af de tidligere elektrikere er nu endt i andre brancher, blandt andet som sælgere, ingeniører og en enkelt politimand.

Den første lærling begyndte i 1969, mens den sidste lærling blev udlært i 2001, samme år hvor Løjt Kirkeby El-forretning blev solgt.

Jytte og jeg drev frem til 2007 Aabenraa El på Ramsherred 2, hvorefter vi gik på pension.

Det blev en hyggelig dag, hvor snakken gik lystigt, og alle de sjove anekdoter blev genfortalt – og især blev der vækket mange minder omkring forretningens motto, der på klingende sønderjysk lød: ”Gi’ et fløjt, så komme æ elektriske fra Løjt”.

Tak for en god dag, alle mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Kolding

Påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejderne kan blive syge af at arbejde på bosted for udsatte piger

Annonce