Annonce
Læserbrev

Tak for tilliden

Læserbrev: Danskerne har sammensat et nyt Folketing. Vælgerne har sammensat det danske parlament, så der ikke er tvivl om, at der skal ske et kursskifte og at landet skal have en ny regering. Her i Syd- og Sønderjylland har vi socialdemokrater fået et rigtig godt valg og vi er endda blevet største parti i Esbjerg, Fredericia og Sønderborg. Personligt er jeg meget taknemmelig over, at vælgere i hele storkredsen har betroet mig med deres tillid – det er jeg meget ydmyg over og jeg vil huske, at det forpligter. Jeg vil i den kommende valgperiode bestræbe mig på at deltage i politiske møder i alle de dele af Syd- og Sønderjylland, som ønsker min tilstedeværelse, for selvom jeg er opstillet i Sønderborg og alene har ført min valgkamp der, kan jeg naturligvis ikke ignorere, at mit personligt gode valg skyldes stemmer fra alle valgkredse i Syd- og Sønderjylland.

Jeg vil heller ikke glemme, at mange vælgere har efterlyst, at vi der er valgt som repræsentanter for landsdelen også arbejder sammen på tværs af partier. Det kræver selvsagt, at der drikkes mange kopper kaffe i de kommende år, men som mange sikkert ved, så er det noget vi fra landsdelen er virkelig gode til.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce