Annonce
Varde

Tak fordi du giver skuffede børn en udflugt

Kim Schou og Lisbeth Søgaard. Hun er på Frivillighusets vegne glad for, at private går ind og støtter i år. Foto: Morten Nielsen

Debattører var i oprør over, at 30 børn med særlige behov fik en årlig ferietur aflyst. Men nu er der hjælp på vej i form af en udflugt som et plaster på såret.

Annonce

Varde: Frivillighuset i Vade måtte skuffe 30 børn med særlige behov, som denne sommer for første gang i 16 år ikke kunne komme på en ferielejr arrangeret af foreningen bag Frivillighuset. Men nu får børnene et plaster på såret i form af en endages udflugt, som private samler ind til.

Det skyldes et manglende offentligt tilskud, at ferien i år måtte aflyses. Tidligere har børnene sammen med frivillige tilbragt en uge i Vinderup, og her var et af feriens højdepunkter en tur til Djurs Sommerland.

Da Kim Schou, Varde, læste, at børnene i år måtte undvære ferieturen, så gik han i gang med at undersøge mulighederne. Sammen med Vibeke Birk Tiedemann, Varde, står han for indsamlingen, som går til en endages udflugt til netop Djurs Sommerland.

- Vi er gået i gang med indsamlingen. Vi skal bruge omkring 25.000 til 30.000 kroner afhængigt af, om vi kan få sponsorstøtte til bussen, siger Kim Schou om indsamlingen.

Der har været et stykke fra tanke til handling. Det skyldes, at der skulle laves detaljerede aftaler med Frivillighuset, inden indsamlingen kunne gå i gang.

Konto til formålet

Det er Frivillighuset, som står for det praktiske vedrørende indsamlingen.Friviilighuset har oprettet en konto til formålet.

Vil du støtte, så send en mail til Lbs@frivillighuset-Varde.dk

Det har været Varde Kommune, som tidligere har udvalgt de børn, som kommer med på turen.

På udflugten har Frivillighuset i stedet valgt at invitere de 30 børn, som deltog sidste år.

Kim Schou har lavet en indsamling til 30 børn med særlige behov, som fik ferietur aflyst. Lederen af Frivillighuset, Lisbeth Søgaard, siger tak. Foto: Morten Nielsen

Brødtekst

- Der var mange, der blev berørt, da det kom frem, at turen måtte opgives, siger Kim Schou,

På Facebook kom der mange sympatitilkendegivelser, og der opstod debat.

- Nu håber og tror jeg da, at mange af de, som blev berørt af, at børnene ikke kunne komme af sted, vil give noget til indsamlingen, siger Kim Schou.

Men han har da allerede noget af beløbet hjemme. Indsamlingen begyndte mandag. Det er Frivillighuset, som modtager pengene.

Her er leder Lisbeth Søgaard glad for, at børnene trods alt får en enkelt dag på udflugt.

- Det sikrer en kontinuitet, siger hun.

Børnene har nemlig ofte et behov for vante rammer, og det er af betydning, at de kender hinanden og de frivillige hjælpere, der som regel deltager i ferieturen.

Kim Schou garanterer, at turen til Djurs Sommerland bliver til noget. Der skal nok komme penge nok ind, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

90 års fødselsdag: Lisse Vad Hansen

Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Annonce