Annonce
Læserbrev

Tak til Ældre Sagen

Annonce

Læserbrev: Ældre Sagen skal have stor tak for at have arrangeret et borgermøde, hvor vi kunne møde politikere fra Sundhed & Omsorg ved Esbjerg Kommune.

Det var et godt møde, og alligevel må jeg sige, jeg sov dårligt natten derpå. Jeg var så heldig at sidde blandt gæve koner som havde deres kære på plejehjem, og som nærmest dagligt kom der. Ingen af dem havde gode fortællinger.

Ikke at der var klager over selve plejen og ordentlighed og venlighed fra personalet. Det svarer helt til mine følelser når jeg går fra de plejehjem hvor mine venner bor.

Jeg går faktisk med en god fornemmelse, fordi jeg netop oplever at der er orden på tingene. Ja, jeg kunne måske bruge begreberne ro og renlighed.

Men kan man leve af og på det? De gæve kvinder syntes jeg var naiv, og mente, at jeg måske kom for sjældent. Deres kære kedede sig simpelthen, for der sker jo ingenting, sagde de. For kan man leve af og på ro, renlighed og venlighed.

Som gammel pædagog glædede det mig, at de, som havde oplevet pædagogiske tiltag, oplevede deres kære vågne og aktive.

Ældre Sagen i Ribe, Bramming og Esbjerg har dannet en arbejdsgruppe sammen med Ældrerådet, politikere og forvaltning med henblik på, at der kan skabes et mere aktivt liv trods den barske økonomi. Hvilke muligheder der er for at ændre det rutineprægede?

Repræsentanterne for denne gruppe lyste af lyst til at komme i gang, og jeg glæder mig til at høre fra dem. Selv om jeg godt er klar over, at der også vil blive stillet forventninger til os pårørende og naboer.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce