Annonce
Læserbrev

Tak til Ældre Sagen

Læserbrev: Ældre Sagen skal have stor tak for at have arrangeret et borgermøde, hvor vi kunne møde politikere fra Sundhed & Omsorg ved Esbjerg Kommune.

Det var et godt møde, og alligevel må jeg sige, jeg sov dårligt natten derpå. Jeg var så heldig at sidde blandt gæve koner som havde deres kære på plejehjem, og som nærmest dagligt kom der. Ingen af dem havde gode fortællinger.

Ikke at der var klager over selve plejen og ordentlighed og venlighed fra personalet. Det svarer helt til mine følelser når jeg går fra de plejehjem hvor mine venner bor.

Jeg går faktisk med en god fornemmelse, fordi jeg netop oplever at der er orden på tingene. Ja, jeg kunne måske bruge begreberne ro og renlighed.

Men kan man leve af og på det? De gæve kvinder syntes jeg var naiv, og mente, at jeg måske kom for sjældent. Deres kære kedede sig simpelthen, for der sker jo ingenting, sagde de. For kan man leve af og på ro, renlighed og venlighed.

Som gammel pædagog glædede det mig, at de, som havde oplevet pædagogiske tiltag, oplevede deres kære vågne og aktive.

Ældre Sagen i Ribe, Bramming og Esbjerg har dannet en arbejdsgruppe sammen med Ældrerådet, politikere og forvaltning med henblik på, at der kan skabes et mere aktivt liv trods den barske økonomi. Hvilke muligheder der er for at ændre det rutineprægede?

Repræsentanterne for denne gruppe lyste af lyst til at komme i gang, og jeg glæder mig til at høre fra dem. Selv om jeg godt er klar over, at der også vil blive stillet forventninger til os pårørende og naboer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce