Annonce
Læserbrev

Tak til Borgerlisten

Læserbrev: Jeg har nydt den politiske sparring med Heidi og Ole i det nu hedengangne Borgerlisten.

Og Ole Marcussen har ret. Det er vanskeligt at nå hele vejen rundt i den politiske dagsorden med kun to medlemmer uden et stort politisk og aktivt politisk bagland.

Ole har også ret, når han i tidernes morgen identificerede behovet for en tværpolitisk liste. Der mangler et alternativ i lokalpolitikken til de store landspolitiske partigrupper. Det er er der flere grunde til.

Der vil for eksempel være sager, hvor gruppedisciplin og personlig taktik skygger over reelle flertal for ellers fornuftige idéer og visioner.

Som JydskeVestkystens nekrolog antyder, sidder der alt for mange og putter sig i byrådet frem for at fremføre deres synspunkter. Og det er en skam, for jeg har mange dygtige kolleger med stærke personlige holdninger og visioner for vores kommune.

Baseret på mine to år i byrådet skygger de større partier til tider også for reelle politiske diskussioner i byrådet. Jeg kan godt savne reelle snakke om de overordnede linjer og visioner for Billund Kommune. Det foregår desværre ikke som en naturlig integreret del af byrådsarbejdet eller for eksempel budgetforliget. Vi har såmænd ikke en gang en offentlig konstitueringsaftale, hvor DF, S og V fremlægger, hvad de vil bruge magten i kommunen til. Det er der ingen, der aner.

God vind til Heidi og Ole i Socialdemokratiet og tak for samarbejdet! Billund Kommune kommer til at mangle jeres tværpolitiske projekt.

Annonce
Mads Helbo (RV). Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Få overblikket: Det kæmper borgmestrene om i slag om milliarder

Annonce